eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Két gyanúsítottat keres a rendőrség a veszprémi tragédia ügyében

Két férfit keres a rendőrség a vasárnap hajnali, veszprémi tragédia ügyében - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.

Egyikük, Raffael Sándor körülbelül 170 centiméter magas, izmos, erős testalkatú, rövid sötét hajú. Másikuk, Sztojka Iván körülbelül 165-170 centiméter magas, izmos, sportos testalkatú, kopasz, feje borotvált.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság kéri mindazokat, akik a gyanúsítottak hollétéről, tartózkodási helyéről bármilyen információval rendelkeznek, hívják a 112-es vagy a 107-es ingyenes segélykérő, vagy a 88/428-022-es telefonszámot.

A rendőrság arról is beszámolt, hogy tanúkutatást és adatgyűjtést végeztek Enyingen, tekintettel arra, hogy Sztojka Iván a Fejér megyei község lakója.

A nyomozást végző Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szakembereinek az enyingi rendőrőrs helyismerettel rendelkező egyenruhásai segítettek - tette hozzá Németh-Kész Mónika rendőr százados, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az MTI információi szerint a gyanúsítottat nem fogták el, és továbbra is nagy erőkkel keresik. A gyilkosság másik gyanúsítottja, Raffael Sándor viszont nem enyingi, hanem sárbogárdi lakos.

Az esti órákban az ország több városában, így a tragédia helyszínén, Veszprémben, valamint Budapesten, Szegeden és Székesfehérváron is megemlékezéseket tartottak.

Veszprémben a Vas Gereben utcában, a Patrióta Bárban szórakozott a Veszprém több játékosa vasárnap hajnalban, amikor szóváltásba keveredtek egy másik, a lokálban tartózkodó társasággal. A két társaság között dulakodás kezdődött, de a verekedők időközben a szórakozóhelyen kívülre kerültek. Így már az utcán szúrták szíven Marian Cozmát, a veszprémi kézilabdacsapat 26 éves román beállósát.

Az összetűzésben két másik csapattársa is megsérült. A szerb Zarko Sesumot fejbe rúgták, akit emiatt arccsonttöréssel kellett megműteni, a horvát Ivan Pesic-et pedig vesén szúrták, állapota azonban már nem életveszélyes.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×