eur:
389.49
usd:
363.92
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Tavasszal drágulhatnak a ruhák a válság miatt

Drágulást okozhat a ruhapiacon a válság. Szociális robbanás jöhet, a feszültségek egyre gyakrabban torkollhatnak erőszakba. Megrohamozták a bankokat az év végén, de nem úgy, ahogy attól sokan tartottak. Gazdasági lapszemle.

A gyenge forint talán a tavaszi ruházati termékek árán hagy majd erősebben nyomot - véli a Napi Gazdaság. A gyártók, kereskedők is igyekeznek halasztani az import miatti drágítást, de kérdés, ezt meddig bírja az árrésük és a tartalékuk.

A Világgazdaság azzal foglalkozik, hogy az európai típusú szociális rendszer végét is maga után vonhatja, ha a fokozódó társadalmi elégedetlenségek robbanáshoz vezetnek. A feszültségek egyre gyakrabban torkollnak erőszakba, ez még jobban elmélyítheti a válságot a befektetők elriasztása révén. Ahogyan a görög, lett, bolgár vagy brit példák mutatják, a visszaesés miatt nehéz szociális helyzetbe kerülők nehezen dolgozzák fel a történteket, különösen mikor azt látják, hogy kormányaik milliárdokkal támogatják a válságot előidéző pénzintézeteket.

A portfolio.hu összeállításából kiderül: megrohamozták az ügyfelek a bankokat az év végén, de nem úgy, ahogyan attól sokan esetleg tartottak: soha nem látott szintre emelkedett a háztartások bankbetétekben elhelyezett vagyona. Az év utolsó három hónapjában egyaránt 1000 milliárd forint felett volt a betétekbe érkező vagyon, miközben a befektetési alapok - különösen a betétekhez hasonló célt szolgáló pénzpiaci alapok - értékesítése a negatív rekordokat döntögette Magyarországon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×