eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Még mindig írat propagadacikkeket a kormány

Címek az újságokból:A Malév csak bérelőleget tud fizetni a dolgozóknak. A Gyurcsány-kormányzat továbbra is honorálja a propagandacikkeket. Vallomást tett a szemérem elleni erőszakkal vádolt mohácsi grafikus. Szemle a reggeli lapokból.

A Népszabadság értesülése szerint: egyelőre nem tudja átutalni dolgozóinak a havi járandóságát a Malév, csupán 50 ezer forint előleget fizetett ki számukra. A dolgozóktól a lap megtudta: az erről szóló tájékoztatót már ki is függesztették a közös helyiségekben. A fizetési késedelem érinti a kiszervezett cégeket is, így például a földi kiszolgálást végző Malév Ground Handling alkalmazottait is. A munkavállalókat nem hivatalosan úgy tájékoztatták, hogy a bérek hátralévő részét a cég február 10-én esedékes közgyűlése után kapják meg, igaz, információink szerint a vállalat vezetése és a szakszervezetek nemrég arról állapodtak meg, hogy a béreket minden hónap 10. napjáig kell kifizetni.

Számolatlanul íratja a legkülönfélébb propagandacikkeket a Gyurcsány-kormányzat a hozzá közel álló sajtótermékekkel - írja a Magyar Nemzet. Az Avar János által főszerkesztett balliberális Vasárnapi Hírek legkevesebb nyolcmillió forinthoz jutott az utóbbi hónapokban ilyen irományokért, míg a Metropol 4,5, a Népszabadság 3,4, a Blikk pedig 2,4 millió forinthoz. Ismert, Farkasházy Tivadar Hócipője nőnapi megemlékezéséért hárommillió adóforintot tehetett zsebre.

Az Index cikke szerint vallomást tett az a mohácsi, de a világ számos országában is ismert grafikus, akit 6-7 éves kislányok tanúvallomása alapján, szemérem elleni erőszakkal vádoltak meg a héten. Mohács egyik meghatározó és közismert művészét a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. További információt sem a rendőrség, sem az iskola, sem a mohácsi önkormányzat nem ad.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×