eur:
385.48
usd:
354.29
bux:
68673.84
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia

Tizenkét millió forint értékű hamis pénzt találtak Esztergomban

Tizenkét millió forint értékű hamis pénzt találtak az esztergomi nyomozók egy helyi étteremben - mondta a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Léber Gabriella.

A rendőrök lakossági bejelentésre szerdán vonultak ki az egyik esztergomi étterembe, ahol állítólag egy bankrabló tartózkodott.

Helyette azonban egy lopás miatt körözött, 29 éves esztergomi férfira bukkantak. A nála lévő papírzacskóban 601 darab hamis húszezres volt.

A szálak Kiskunfélegyházára vezettek, ahol az egyik lakásban nyomtatókat, fénymásolót és számítógépet foglalt le a helyi rendőrség, valamint őrizetbe vett egy 28 éves sárvári férfit - mondta a sajtóreferens.

A lakásban nem találtak hamis bankókat, az pedig még kérdéses, hogy milyen kapcsolat volt az esztergomi férfi, valamint a Bács-Kiskun és Vas megyei település között - tette hozzá.

Bár a rendőrség szerint a hamis pénz silány minőségű, a csalóknak a hétvégén három bankjegytől is sikerült megszabadulniuk.

Azt a 17 éves esztergomi nőt és 19 éves társát, akik a gyanú szerint egy boltban, illetve két pizzafutárnak fizettek a hamis pénzzel, a rendőrök előállították. Komárom-Esztergom megyében tavaly két alkalommal vásároltak hamis húszezer forintossal.

Címlapról ajánljuk
Még mindig műtik a szlovák kormányfőt - Robert Fico az életéért küzd

Még mindig műtik a szlovák kormányfőt - Robert Fico az életéért küzd

A védelmi miniszter és kormányfőhelytettes azt közölte, hogy Robert Fico állapota nagyon komplikált, és a miniszterelnök az életéért harcol.

Angela Merkel nem kapott meghívót a CDU-kongresszusra, de a Zöldeknél beszédet is mondott

Nagy visszhangot váltott ki, hogy Angela Merkel szinte főszereplője volt egy zöldpárti politikus búcsúztatójának. A szóban forgó politikus az a Jürgen Trittin volt, aki a tizenhat évig tartó Merkel-érában tekintélyes ellenzéki képviselőként mindvégig az akkori kancellár korrekt és sokak által tisztelt ellenfele volt. Ezért talán nem is véletlen, hogy a búcsúztatóra meghívták Angela Merkelt, aki meg is lepte vendéglátót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×