INFORÁDIÓ 

2018. április 21. szombat
Konrád

Nyárig nem jut hozzá az ígért 30 milliárdhoz a BKV

Infostart / InfoRádió
A HÉV-ágazat kiszervezése során kapja meg a BKV az államtól a decemberben kormányhatározatban ígért 30 milliárd forintot - mondta az InfoRádiónak Kocsis István, a társaság vezérigazgatója. Korábban ugyanis Nemes Gábor, a Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének szóvivője azt nyilatkozta: egységes és összehangolt BKV-sztrájk kezdődhet februárban, mert információik szerint a társaság mégsem kapja meg a támogatást.

A BKV-nak nem feladata a kormány döntéseinek nyilvántartása - mondta az InfoRádiónak a közlekedési cég vezérigazgatója. Kocsis István hozzátette: a kabinet határozata nyomán december 23-án 10 milliárd forint már meg is érkezett a cég számlájára.

A továbbiakra ígért 30 milliárd forintot más módon kapja meg a BKV: az állam közvetlenül vagy közvetve abban a cégben vásárol majd részvényt ekkora összegért, amelybe a társaság beapportálja a HÉV-ágazat eszközvagyonát.

A kötöttpályás vonalakon dolgozó BKV-sokat tömörítő szakszervezetek a múlt héten sztrájkot helyeztek kilátásba a HÉV tervezett kiszervezése miatt, és mert szerintük nincs garancia arra, hogy az ágazat kiválásától pozitívvá válik a BKV közép- és hosszú távú gazdálkodása.

Kocsis István szerint a problémát az okozza, hogy az érdekképviseletek olyan kérdéseket tesznek fel, amelyekre a jelenlegi helyzetben még nem lehet válaszolni, hiszen még nem készültek el a szakértői anyagok, elemzések.

A BKV vezérigazgatója közölte: már felállt az a bizottság, amely a HÉV kiválásának folyamatát irányítja. A részvénytársaság, amelybe az ágazatot kiszervezik, augusztusra jöhet létre - fűzte hozzá.

Hanganyag: Sigmond Árpád

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk


Meghalt Avicii

Meghalt Avicii

28 évesen meghalt Avicii, a világ egyik legismertebb dj-je....