eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Becsapósak az ingyenesként reklámozott hirdetési weboldalak

Nemcsak a pénzügyi vagy telekommunikációs szolgáltatásoknál érdemes elolvasni a szerződési feltételeket, hanem minden esetben - figyelmeztet az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület, amelyhez sorban érkeznek panaszok az ingyenesként reklámozott, ám valójában később váratlanul fizetőssé váló internetes hirdetési oldalakkal összefüggésben.

Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület szóvivője az InfoRádiónak elmondta: már számos panasz érkezett olyan fogyasztóktól, akik meglepetten tapasztalták, hogy az ingyenesként reklámozott hirdetési internetes oldalakra kihelyezett apróhirdetésük után számlát kaptak, amelyben a szolgáltatás napidíjának befizetését követelték tőlük.

Szép Gábor hangsúlyozta: a szolgáltatók általában nem közlik az internetezőkkel az ingyenesség határait, amelyről azonban részletes információk vannak az általános szerződési feltételek között. Ezt azonban a legtöbb netező elolvasás nélkül elfogadja, így már később nem hivatkozhat arra, hogy nem ismerte, pontosan mi állt a szerződés feltételei között. Pedig azokból derül ki, hogy a hirdetését valójában csak néhány hétig vagy hónapig rakhatja ki az oldalra ingyen, később a szolgáltatás fizetőssé válik.

Ráadásul ezeknek az oldalaknak az üzemeltetőinek eszük ágában sincs figyelmeztetést küldeni a fogyasztóknak az ingyenes időszak lejárta előtt, sőt az általános szerződési feltételekben még azt is kikötik: a fogyasztó felelőssége, hogy a hirdetését időben eltávolítsa az oldalról.

Szép Gábor úgy véli: néhány weboldal üzemeltetője kihasználja, hogy a fogyasztók nem figyelnek, és később küldhetik nekik a számlát. Tanácsa, hogy mindig legyünk körültekintőek, és ne sajnáljuk az időt arra, hogy figyelmesen elolvassuk az általános szerződési feltételeket.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×