eur:
389.66
usd:
363.54
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Megnyílt az első szociális bolt a fővárosban

Megnyílt az első szociális élelmiszerbolt Budapesten. A ferencvárosi kereskedésben olcsóbb például a tej, a méz, a zöldség és a gyümölcs, mint máshol, mert ezeket közvetlenül a gazdáktól szerzik be - mondta az InfoRádiónak a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének elnöke. Jakab István fideszes országgyűlési képviselő hozzátette: országszerte több szociális bolt nyílik a közeljövőben, ami nemcsak a kispénzű vásárlóknak kedvez, hanem mentőöv lehet a boltokat üzemeltető vállalkozók számára is.

A szociális boltban a kispénzű emberek is megvásárolhatják a jó minőségű termékeket. Ez azért lehetséges, mert az üzlet üzemeltetői közvetlenül a termelőktől vásárolnak, és az áruk csomagolása "kevésbé elegáns", így kevés a plusz költség - mondta az InfoRádiónak a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének elnöke.

Jakab István hozzátette: a most megnyílt üzletben az alapvető élelmiszerekhez - zöldséghez, gyümölcshöz, tojáshoz, tejhez - lehet hozzájutni. A közeljövőben újabb szociális boltok kezdik meg működésüket, előbb Balmazújvárosban, majd Zuglóban és Tatabányán.

A fideszes országgyűlési képviselő elmondta: a hálózat létrehozásának alapötlete abból fakad, hogy vidéken az önkormányzatok a szociális foglalkoztatás keretében jelentős mennyiségű árut tudnak előállítani - az ilyen termékek kerülnek majd be a rendszerbe.

Az egyes üzletek egy részét olyan kereskedők üzemeltetik majd, akik korábban kénytelenek voltak bezárni saját boltjukat, most azonban folytathatják vállalkozásukat - fűzte hozzá Jakab István.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×