eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Folytatódik a sztrájk Ferihegyen - bezárták az 1-es terminált

Délután négy órától folytatódik a karácsonykor felfüggesztett munkabeszüntetés Ferihegyen, emiatt az 1-es terminált bezárták. A Malév arra készül, hogy valamennyi járatát elindítja a délután 4 órától folytatódó sztrájk ellenére is, de a járatok késésével számolni kell - mondta el Németh Krisztina, a légitársaság szóvivője.

A Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet és a Repülőtéri Dolgozók és Szolgáltatók Szakszervezete hétfőn délután négytől folytatja a sztrájkot.

Mint mondták, azért döntöttek így, mert elfogadhatalannak tartják a Budapest Airport kollektív szerződésre tett legutóbbi javaslatát.

Az érdekképviseletek közleménye szerint a munkáltató javaslata értelmében 15 százalékkal csökkennének a bérek a legnehezebb munkaköröket ellátók esetében.

A szakszervezetek emellett azzal sem értenek egyet, hogy jelentősen csökkenne az évente kivehető pihenő- és szabadnapok száma, így a munkarendek tervezhetetlenné válnának.

A két érdekképviselet még tavaly december 10-én hirdetett határozatlan idejű sztrájkot, amelyet december 22-én felfüggesztettek. A felek azóta többször is egyeztettek, eredménytelenül.

Késésekre számítsanak!

A repülőteret üzemeltető Budapest Airport szóvivője az InfoRádióban azt mondta: megkapták a sztrájkról szóló értesítést, de nem értik a döntést, mert a vállalat kész a további tárgyalásokra.

A Malév arra készül, hogy valamennyi járatát elindítja a délután 4 órától folytatódó sztrájk ellenére is, de a járatok késésével számolni kell - mondta el Németh Krisztina, a légitársaság szóvivője.

A légitársaságnak délután 4 órától éjfélig 25 induló járata van. Tekintettel a decemberi sztrájk alatti helyzetre, a légitársaság azt kéri utasaitól, hogy a gép indulása előtt legalább 2-2,5 órával érjenek ki a reptérre - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×