eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Fidesz: a kormány legrászorultabbaktól vesz el

A Fidesz szerint a kormány lépései Magyarországot egyre mélyebbre sodorják a válság örvényében, az áfaemeléssel és a családi pótlék elvételével pedig a legrászorultabb emberektől vesznek el - mondta Navracsics Tibor, az ellenzéki párt frakcióvezetője hétfői sajtótájékoztatóján.

Navracsics Tibor szerint ugyanazt láthatjuk, mint az elmúlt 30 év szocialista kormányainál, vagyis ha baj van, akkor emberektől vesznek el, mégpedig legrászorultabbaktól, a családoktól, nyugdíjasoktól és a szegényebbektől.

Ez nem gazdaságpolitika és nem kormányzati politika, hanem szimpla túlélési kísérlet, amelyet az embereknek kell megfizetni, és amelynek egyetlen egy célja az, hogy Gyurcsány Ferenc bekerüljön a magyar Guiness Rekordok Könyvébe, mint a leghosszabban hivatalban lévő miniszterelnök - tette hozzá.

A fideszes politikus az áfaemelést "gyáva szocialista lépésnek" nevezte, utalva a miniszterelnök egy korábbi írására, amelyben Gyurcsány Ferenc még "bátor szociáldemokrata lépésnek" tartotta a forgalmi adó csökkentését.

Navracsics Tibor kérdésre válaszolva elmondta: "arra gyanakszanak", hogy a családi pótlékot első körben még nem mindenkitől, később azonban már mindenkitől elvennék.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×