eur:
385.53
usd:
355.21
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin

Babarczy az SZDSZ-ről: Ha ez így megy tovább, mennek a lecsóba

Babarczy Eszter eszmetörténész szerint önmagában a piac szabadsága és az emberi jogok képviselete nem nevezhető programnak. Úgy véli, az SZDSZ-ben jelenleg nem egyeztethető össze a Kóka- és a Fodor-vonal, ezért, ha ez így megy tovább, a szabad demokraták megszűnhetnek pártként létezni.

Ha ez így megy tovább, mennek a lecsóba, biztos, hogy megszűnik az SZDSZ mint párt - mondta az InfoRádiónak Babarczy Eszter. Az eszmetörténész elképzelhetőnek tartja, hogy 2010-ben nem jutnak be a szabad demokraták a parlamentbe, ha nem lesz fordulat a párt vezetésében. Kiemelte: a ferencvárosi időközi választás első fordulójának eredménye - amelyen alig több mint 5 százalékot szerzett John Emese, aki később visszalépett - egy figyelmeztető jel a sok közül.

Babarczy Eszter szólt arról is, hogy a HVG-ben megjelent, Az SZDSZ kollektív öngyilkossága című cikkét is figyelmeztető jelnek, ébresztőnek szánta, hiszen liberálisként írt egy olyan pártról, amelyik nem képviseli azt a fajta liberalizmust, amelyre szüksége volna.

Húsz évvel a rendszerváltás után, egy olyan piacgazdaságban, ahol sok a szabályszegés, és ettől mindannyian szenvedünk, nagy a bizalomvesztés, és jelentősek a kulturális feszültségek különböző csoportok között, önmagában a piac szabadsága vagy az emberi jogok képviselete nem program - fejtette ki az eszmetörténész.

Nem feltétlenül a vezetés megújítására, hanem egy határozott, összefogott gondolkodásra van szükség - emelte ki Babarczy Eszter. Hozzátette: a napi alkuk mögé a korrupció is felsorakozik.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×