eur:
389.08
usd:
361.45
bux:
68090.43
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Változásokat sürgetett Gyurcsány

Változásra és összefogásra van szükség a jövő évben Magyarországon - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, az MSZP elnöke a párt választmányának fővárosi ülése után tartott sajtótájékoztatón.

A kormányfő szerint a változások a szociális, az önkormányzati és adórendszerben szükségesek elsősorban. Gyurcsány Ferenc kérdésre válaszolva elmondta: azt szeretné, ha a következő években megőriznék a szociális ellátás, a nyugdíjaknál garantálnák a bérekkel azonos emelkedést, de minden többletpénzt a gazdaságra, a beruházásokra, a fejlesztésekre és az oktatásra fordítanának.

A miniszterelnök hangsúlyozta: ehhez társadalmi megállapodásra van szükség. "Azt megtanultam, hogy az én reformakaratom nem elég, fontos, de nem elég. Kell az ország is hozzá" - tette hozzá. Gyurcsány Ferenc szerint tisztességes politikával meg kell egyezni a választókkal a változásokról.

Az önkormányzati reformról azt mondta: csökkenteni kell a hivatalok, az intézmények és a képviselők számát.

Gyurcsány Ferenc a következő év fontos feladatának nevezte a nemzetközi gazdasági válság következményeinek kezelését, illetve a munkahelyek védelmét. Mint mondta, a pénteki brüsszeli döntések segítenek Magyarországnak, mivel uniós forrásokból lehet finanszírozni a kis- és közepesvállalkozások munkahelymegtartó támogatásait.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 16:15
×
×
×
×