eur:
388.98
usd:
360.61
bux:
68021.19
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Fideszes igen a bankmentő csomagra

Megszavazza a Fidesz hétfőn az úgynevezett bankmentő csomagot - jelentette be az ellenzéki párt alelnöke beszélt az országos választmány évadzáró budapesti ülésén.

Varga Mihály úgy fogalmazott: egy felelős ellenzéki párt számára most az első és legfontosabb dolog, hogy a válság ne terjedjen tovább, ezért támogatják a bankrendszer stabilitása érdekében tett kormányzati lépéseket.

A Fidesz alelnöke hozzátette: pártja továbbra is úgy véli, hogy a válság leküzdéséhez és a gazdasági növekedéshez adócsökkentésre, gazdaságfejlesztési program elindítására és az állami kiadások visszafogására lenne szükség. Megjegyezte, hogy a jövő évi költségvetési törvényt nem fogadják el, mert az csak megszorításokat tartalmaz.

A politikus kitért arra, hogy a válságot az amerikai jelzálogpiaci krízis hozta a felszínre, de a mélyben ott van az eladósodási folyamat, amely ma már mindenkit érint. Eladósodtak az államok, az önkormányzatok, a vállalatok és a magánszemélyek is - tette hozzá.

Szerinte ha Magyarország nem tesz meg mindent, hogy a lehetőséget keresse, és orvosolja a felerősödő problémákat, akkor nem átvészelni fogja a válságot, hanem bele fog merülni.

A bankmentő csomagról korábban a pénzügyminiszter azt mondta: a törvényjavaslat azt üzeni, hogy az ágazat piaci szereplőinek működése nem lehet kizárólag magánérdek. Veres János hangsúlyozta: az indítvány lehetővé teszi az állami beavatkozást, ha a társadalmi érdek megelőzi a magánérdeket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×