eur:
389.05
usd:
362.23
bux:
0
2024. május 8. szerda Mihály

Halottak napja: sűríti járatait a BKV

Több BKV-járat gyakrabban közlekedik hétvégén, hogy könnyebb legyen kijutni a temetőkbe. Tavalyhoz hasonlóan az idén is rendkívüli járatokat állít forgalomba a közlekedési társaság.

A BKV idén is módosított menetrenddel közlekedteti járatait a halottak napjának hétvégéjén. Reggel nyolc és délután hat óra között több viszonylaton gyakrabban közlekednek a közlekedési társaság temetői útvonalakat érintő járművei.

A forgalmasabb vonalakon a szokásostól eltérően csuklós buszokat indítanak, illetve a nagyobb forgalmú köztemetők kiszolgálása érdekében több rendkívüli járatot is forgalomba állít a BKV. A nagy temetőkhöz járó villamosok tavalyhoz hasonlóan idén is sűrűbben közlekednek.

A HÉV-szerelvények alapmenetrend szerint közlekednek, de a gödöllői, csepeli és szentendrei HÉV-vonalakon szükség esetén mentesítő járatok indulnak. A BKV arra kéri a temetőkhöz személyautóval érkezőket, hogy szabálytalan parkolásukkal ne akadályozzák a megállók használatát és a közösségi közlekedést.

A járatokról további részletes információkat a közlekedési társaság honpalján, illetve a következő oldalakon olvashatnak.Villamosközlekedés

A budapesti nagy temetőkhöz járó villamosok a tavalyi évhez hasonlóan idén is sűrűbben közlekednek. Így november 1-jén és 2-án (szombaton és vasárnap) 8.00 és 18.00 óra között a 28-as villamosok a Blaha Lujza tér (Népszínház utca) és Új köztemető között sűrítve, 5 percenként indulnak, a 37A villamosok helyett a 37-es közlekedik az Izraelita temetőig a Blaha Lujza tértől (Népszínház utcától) 10 percenként.

A 42-es villamosok 10 percenként szállítják az utasokat Kispest, Határ út és Tóth Árpád utca között. Az 52-es villamosok szerelvényei szintén 10 percenként követik egymást Kispest, Határ út és Pesterzsébet, Pacsirtatelep között.

Az 59-es villamosok jelentősen sűrűbben, 12 perc helyett 3-4 percenként indulnak a Szent János Kórháztól Farkasrét, Márton Áron tér végállomásig.

Autóbusz-közlekedés 

A köztemetőket érintő autóbuszjáratok november első hétvégéjén, 8.00 és 18.00 óra között a 8-as autóbuszok a Gazdagréti tér és Kálvin tér között a megszokottnál sűrűbben, 5 percenként járnak, 10.00-től 15.00 óráig pedig 4 percenként követik egymást.

A 30-as járat Baross tér, Keleti pályaudvar és Káposztásmegyer, Mogyoródi-patak között 10 percenként közlekedik (ekkor a 30A jelzésű autóbuszok nem közlekednek). A 36-os járat Pestszentlőrinc, vasútállomás és Csepel, Csillagtelep között 10 percenként, csuklós autóbuszokkal szállítja az utasokat.

Az 53-as autóbuszok a Fehérvári úttól Farkasrét, Mindszenty József bíboros térig 5 percenként követik egymást, az 58-as autóbuszok Savoya Park és Balatoni út (Háros utca) között 30 percenként szállítják az utasokat.

A 92-es autóbuszok Rákosszentmihály, vasútállomás és Kistarcsa, Kórház között sűrűbben, 7,5 percenként közlekednek, a 93-as autóbuszok Kőbánya-Kispest és Ferihegy 1 Airport között délelőtt 8, délután 10 percenként szállítják az utasokat.

A 95-ös és 95A járatok a közös szakaszon, Stadionok és Pestszentlőrinc, Gyömrői út között 7,5 percenként közlekednek, a 130-as autóbuszok Stadionok és Újpalota, Sárfű utca között szintén 7,5 percenként csuklós járművekkel szállítják az utasokat.

A 160-as és 260-as járatok Batthyány tér és Békásmegyer, HÉV-állomás, illetve Gábor Dénes Főiskola között 20-20 percenként követik egymást, a közös szakaszon így 10 percenként lehet a járatokkal utazni. A 169E jelzésű autóbuszok vonalán Örs vezér tere és Pécel, Kun József utca között csuklós járművek járnak.

A 182-es járat Kőbánya-Kispest és Alacskai úti lakótelep között szintén sűrűbben, 10 percenként közlekedik, a 184-es autóbuszok Kőbánya-Kispesttől Pestszentimre, Benjámin utcáig pedig 10 perces követési idővel szállítják az utasokat.

A 194-es autóbuszok 7-8 percenként követik egymást Kispest, Határ út és Gloriett lakótelep között, a 196-os és a 196A jelzésű járatok Újpalota, Szentmihályi út és Újpest, Fóti út, illetve Újpest-Városkapu között 12-12 percenként indulnak, a közös szakaszukon pedig 6 percenként követik egymást.

A 202E jelzésű járat Kőbánya-Kispest és Rákoskert között a megszokott menetrenddel, csuklós autóbuszokkal közlekedik, a 288-as autóbuszok Budaörsi lakótelep és Kamaraerdő között sűrűbben, 30 percenként szállítják az utasokat.Rendkívüli villamos- és buszközlekedés

November 1-jén és 2-án 8.00 és 18.00 óra között rendkívüli villamosjárat közlekedik
37B jelzéssel a Baross térről (Keleti pu.) az Izraelita temetőhöz, 10 perces követési idővel.

Rendkívüli autóbuszjáratok közlekednek 30B jelzéssel Újpest-Központ és Megyer, Szondi utca között 5 percenként, 36A jelzéssel a Gubacsi út és a Jáhn Ferenc Kórház végállomások között 10 percenként, 38B jelzéssel Csepel, Szent Imre tér és Hárosi Iskola között 5-10 percenként (a 38-as, 138-as és 38B jelzésű járatokkalközös szakaszon 5 percenként követik egymást a járművek).

Rendkívüli járat fog közlekedni 58A jelzéssel Savoya Parktól a Budafoki temetőig 15 percenként, 68A jelzéssel Kőbánya-Kispest és Új köztemető között 10 percenként csuklós járművek közlekednek, valamint 160A jelzéssel Batthyány tér és Óbuda, vasútállomás között szintén 10 percenként és 218A jelzéssel Óbuda, Szentlélek tér és Gábor Dénes Főiskola között 10-20 percenként (a 218-as járattal közös szakaszon 10 perces követési idővel lehet autóbuszozni).

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×