eur:
389.39
usd:
361.89
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Hétfőn kezdődik az Árpád híd felújítása

Felújítások kezdődnek hétfőn az Árpád hídon, ezért éjszakánként két forgalmi sávot lezárnak - közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. Ahogy az InfoRádió már korábban beszámolt róla: a rekonstrukció során kicserélik a szerkezet hőtágulását szabályozó elemeit. A munkálatok után 50-ről 70-re növelik a hídon megengedett maximális sebességet.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. hétfőn, október 27-én éjjel kezdi meg az Árpád híd északi, Buda felé vezető hídpályán, a Hajógyári-szigeti pillér felett a hőtágulásból származó mozgásokat kiegyenlítő szerkezeti (dilatációs) elemek cseréjét.

A társaság közleménye szerint a munkavégzés - amelyre naponta este tíz órától hajnali hat óráig kerül sor - mindhárom forgalmi sávot, a mellettük haladó kerékpárutat, valamint a járdát is érinti.

Éjszakánként a jelzett időben egyszerre két sávot zárnak le. Buda irányába a forgalom megfelelő táblázással csillapítva csak egy sávban haladhat.

A munkák során a régi dilatációs szerkezetet, valamint a hozzá két oldalon csatlakozó aszfaltburkolatot is eltávolítják, majd a megfelelő acélszerkezeti kialakítást követően építik be az újat.

A kibontás során keletkező mintegy 1,5 méter széles, keresztirányban 11 méter hosszú munkasáv áthidalására egy acélból készült, láthatósági festéssel ellátott, a közúti forgalom áthaladását biztosító "provizóriumot" helyeznek el, amely csak csökkentett, maximum 30 kilométer/óra sebességgel közelíthető meg.

A szerkezet az útpálya síkjából, hasonlóan a lakóövezeti utakon alkalmazott forgalomcsillapító szigetekhez, mintegy 10 centiméterre kiemelkedik.

A felújítási munkálatok várhatóan november 22-ig tartanak majd. A munkák a villamos forgalmat nem érintik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×