eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Szocialista államtitkárt is bemárt a Zuschlag-ügy másodrendű vádlottja

Arató Gergely jelenlegi szocialista államtitkár is tudott arról, hogy nem működő, illetve fiktív társadalmi szervezetek nevében nyújtottak be pályázatokat Zuschlag János irányításával - mondta kihallgatásának második napján a per másodrendű vádlottja.

Lados István a bíró kérdésére kijelentette: Arató Gergely - aki jelenleg az Oktatási és Kulturális Minisztérium államtitkára, illetve MSZP-s parlamenti képviselő - tudomást szerzett arról, hogy hamis bélyegzők és számlák vannak az irodában.

"Azt is tudta, hogy én hamisítottam ezeket, amit ő nehezményezett Zuschlag Jánosnál és nálam" - tette hozzá.

A másodrendű vádlott beszámolt arról: Arató Gergely kérte, hogy amikor az irodában tartózkodik, akkor ne legyenek szem előtt a bélyegzők és a számlák.

Lados János arról is beszélt, hogy tudomása szerint Arató Gergely is elkészíttetett egy pályázatot Õri Andrással.

Lados István megbízási szerződéssel dolgozott 2003 januárjától az Országgyűlési Hivatalban. Egy irodája volt a képviselői irodaház 116-os szobájában, Zuschlag János és Arató Gergely MSZP-s országgyűlési képviselőkkel, valamint Õri András negyedrendű vádlottal együtt.

Arató Gergely közölte: Lados István állításai nem felelnek meg az igazságnak, nem tudott az említett tevékenységről, és nem adott utasítást pályázatok írásásra.

Az ügyészség bűnszervezet tagjaként, különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás és más bűncselekmények elkövetésével vádolja a tavaly szeptember 21-e óta előzetes letartóztatásban lévő Zuschlag Jánost és 15 társát. Az érintettek a vádirat szerint 75 millió forint állami támogatás jogosulatlanul megszerzésében működtek közre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×