eur:
401.41
usd:
371.12
bux:
73990.26
2024. október 21. hétfő Orsolya

KDNP: a kormány védje meg a magánnyugdíj-pénztári tagokat!

A kormány tegyen megfelelő intézkedéseket a magánnyugdíj-pénztári rendszer védelme érdekében, hogy a tőkepiaci válság minél kevésbé érintse a pénztári tagokat - mondta Mészáros József, a KDNP alelnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

A pénzpiaci válság súlyosan érintheti a magánnyugdíj-pénztárakban lévő, a későbbi nyugdíjak alapjául szolgáló vagyont. Jelenleg a magánnyugdíj-pénztári belépés a fiatalok számára kötelező, a pénztárak tagsága - az önkéntes belépőket is számolva - meghaladja a kétmillió főt - fűzte hozzá a politikus.

A KDNP felszólítja a kormányt, hogy vizsgálja meg a magánnyugdíj-pénztárak vagyonvesztésének nagyságát, és azt, hogy a későbbiekben ez milyen mértéket érhet el - mondta Mészáros József. Hozzátette: arra is felhívják a kormányt, hogy kezdeményezze a magánnyugdíj-pénztári rendszer megfelelő szabályozásához szükséges jogszabályok megalkotását.

Arról is beszélt a politikus: a kormánynak kötelessége, hogy a magánnyugdíj-pénztári tagok későbbi járadékának megőrzése érdekében mérlegelje és megtegye a lehetséges és szükséges intézkedéseket.

"Az állam nem bújhat ki a felelőssége alól, és ez nem is lenne célszerű, hiszen ez az időskori biztonság egyik alapvető eleme" - hangsúlyozta a KDNP alelnöke.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Hatott az Airbnb-tiltás Terézvárosban – máris megmozdult az ingatlanpiac

Nőtt a kínálat és csökkentek a négyzetméterárak azt követően, hogy Terézvárosban megtiltották a rövid távú lakáskiadást. Bár a szabályozás csak 2026 januárjától lép életbe, a tipikusan ilyen célokra fenntartott ingatlanok négyzetméterára 5 százalékkal csökkent – mondta az InfoRádióban az Ingatlan.com vezető elemzője. Balogh László hozzátette: a kerületben 2700 olyan ingatlan található, amelyet erre a célra használnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.22. kedd, 18:00
Szabados Richárd
a Nemzetgazdasági Minisztérium kis- és középvállalkozások fejlesztéséért és technológiáért felelős államtitkára
Gyengén indították a hetet a tőzsdék

Gyengén indították a hetet a tőzsdék

Felemás hangulatban indult a kereskedés hétfőn az európai tőzsdéken, de a délelőtti bizonytalankodás után a koradélutáni órákra lefordultak a vezető indexek, és a tengerentúlon is esett a piac. Az ázsiai részvénypiacokon a kínai tőzsde emelkedett ma, a befektetők a kínai jegybankra figyelnek az élénkítő lépések közepette, ezen kívül egy német ipari termelői infláció érkezett délelőtt. A hét már a vállalati eredményekről is szól, viszont fontosabb negyedéves gyorsjelentés hétfőn nem lesz kereskedési időben. Itthon a hét eseménye az MNB kamatdöntése lesz kedden. A Portfolio által megkérdezett elemzők szerint változatlanok maradhatnak a kamatok, a Magyar Nemzeti Bank holnapi ülésén aligha folytatja a kamatcsökkentést. Hasonló témákkal is foglalkozunk a november 6-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Jelentkezés és regisztráció itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 21. 19:16
×
×
×
×