eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

MDF: Levették a napirendről Almássy Kornél kizárásának ügyét

Az MDF országos választmánya levette a szombati ülése napirendjéről Almássy Kornél kizárásának ügyét, amelyet majd a párt új elnöksége rendez.

Katona Kálmán, a választmány jelenlegi elnöke javasolta a testületnek, hogy Almássy kizárásának ügyét vegyék le a napirendről. A mandátumvizsgálatot, a tisztújítást és a helyzetértékelést szombaton elvégezzük, és majd az új elnökség rendezi Almássy Kornél ügyét - mondta a politikus.

Katona Kálmán hozzátette: a párt alapszabálya szerint az országos választmány rendelheti el Almássy Kornél tagviszonyának törlését, de a közelmúltban új országos választmányt választottak, a tagok 30 százaléka pedig kicserélődött. Megjegyezte: a korábbi jegyzőkönyvek tanúsága szerint az elnökség alakuló ülésein a mandátumigazolás, tisztújítás és helyzetértékelés volt napirenden, érdemi napirendet azonban nem tárgyaltak.

Hozzátette: e két ok miatt javasolta a napirendről levételt, Almássy Kornél kizárása ügyében tehát az új elnökség fog dönteni. Tájékoztatása szerint eddig minden hónap utolsó szombatján volt választmányi ülés, ha ez így marad, akkor várhatóan október 25-én tárgyalhat először érdemi kérdésekről az elnökség.

Az MDF képviselőcsoportja Almássy Kornélt szeptember 26-án egyhangú szavazással zárta ki soraiból; ezt a döntést 29-én megerősítette. A kizárás előzménye, hogy Almássy Kornél szeptember 25-én sajtótájékoztatót tartott az MDF elnökjelöltségétől való visszalépésének okairól. Közölte, hogy feleségét és az MDF mellette álló tagjait is többször megfenyegették, mielőtt úgy döntött, visszalép. A politikus szeptember 12-én lépett vissza az elnökjelöltségtől.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Ez lehet az ügy, ami mindent boríthat Amerikában: Joe Biden kezében az ütőkártya?

Ez lehet az ügy, ami mindent boríthat Amerikában: Joe Biden kezében az ütőkártya?

Az abortuszhoz való jog évtizedek óta az egyik legtöbb érzelmet és vitát kiváltó téma az amerikai politikában. A konzervatív aktivisták és politikusok ’70-es évek óta zajló abortuszellenes erőfeszítései a Legfelsőbb Bíróság 2022-es döntésében csúcsosodtak ki, amikor a testület lényegében visszadobta az államoknak az abortusz szabályozását. Azóta viszont a terhességmegszakításhoz való jog biztosítása a demokraták egyik nyerő ügye lett: több győzelmet is köszönhetnek a republikánus vezetésű államok tervezett vagy már érvényben lévő szigorításainak. Joe Bidenék pedig abban bíznak, hogy ősszel az abortuszjog körüli vita ismét a Fehér Házba repítheti őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:11
×
×
×
×