eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

"Nincs tétje az MSZP hétvégi kongresszusának"

A Tiszák, Vekerle és Bethlen mellé Gyurcsány Ferenc nevét is hasábjaira helyezte a hvg. Ha ugyanis a politikus kitart a ciklus végéig, ő lehet az ötödik leghosszabb ideig kormányzó miniszterelnök Magyarországon.

A lap cikkében végigkíséri Gyurcsány Ferenc elmúlt egy hónapját, s arra keres választ, miként alakulhatott ki az a helyzet, hogy nem az MSZP-nek van miniszterelnöke, hanem Gyurcsány Ferencnek van pártja. A hetilap úgy véli, az MSZP szombati kongresszusa októberi majálisnak ígérkezik, mivel szerinte annak nincs valódi tétje.

Közéleti párbajra hívta Mohácsi Viktória SZDSZ-es európai parlamenti képviselőt és Morvai Krisztinát e heti számában a Heti Válasz. A fő téma a cigányság kérdése, és természetesen a személyes érintettségek. A beszélgetésben szó esik a demokrácia mibenlétéről, és arról, hogy ugyanazt kívánja egy cigányasszony is, mint a Magyar Gárda: a szebb jövőt.

Az autópálya és közút építések erőltetett menetére keresi a választ a Figyelő. A hetilap cikke kifejti, hogy az elmúlt években megépült gyorsforgalmi útszakaszok kivétel nélkül szerepelnek az ezredfordulón elkészített, 2030-ig szóló hosszú távú fejlesztési tervben, csakhogy az MSZP-SZDSZ koalíció a 2030-ig szóló hálózatfejlesztési koncepció helyett egy 15 évre szóló egységes közlekedésfejlesztési stratégiát készített, amelyet még az Európai Bizottsággal el kell fogadtatni. A lap szerint ezért késnek az uniós források, s az erőltetett menet áldozatai az útépítő cégek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×