eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Ma is óriási lezárások Budapesten - képek

Pénteken is forgalomkorlátozásokra, lezárásokra kell számítani a delegációk közlekedése miatt a fővárosban. A Ferihegyi repülőtérre vezető gyorsforgalmi utat délután is lezárják. A rendőrség létrehozott két ingyenesen hívható telefonszámot, amelyen a forgalmi változások miatt érdeklődhetnek az állampolgárok. Csütörtökön 350-en hívták a közlekedési szakembereket. Az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője, Garamvölgyi László szerint a rendőrség nyugat-európai színvonalon biztosította a NATO-tanácskozást.

A NATO-tanácskozáson részt vevő delegációk elutazása miatt péntek délután útlezárásokra kell felkészülni Budapesten, különösen azoknak, akik a Ferihegyi repülőtérre szeretnének eljutni.
Az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: éjfélig le van zárva az Apáczai Csere János utca, a pesti alsó rakpart a Közraktár utca és Garibaldi utca között, a Dorottya utca a Roosevelt tér és a Szende Pál utca között, a Szende Pál utca, a Vigadó utca a Vörösmarty tér és Apáczai Csere János utca között, valamint a Deák Ferenc utca, a Türr István utca és a Régi posta utca. Továbbra is lezárva tartják a gyalogosok elől a Vigadó tér és a Március 15. tér közötti területet.

A XIII. kerületi Bessenyei utcában a Hegedűs Gyula utca és a Pannónia utca közötti szakaszt vasárnap éjfélig nem adják vissza a forgalomnak.

Továbbra is tilos megállni a pesti alsó rakparton a Közraktár utca és a Garibaldi utca között, a Dorottya utca mindkét oldalán a Roosevelt tér és a Szende Pál utca között, a Szende Pál utca mindkét oldalán, a Vigadó utca mindkét oldalán a Vörösmarty tér és az Apáczai Csere János utca között, továbbá a Deák Ferenc utca, a Türr István utca, az Aranykéz utca, a Galamb utca, az Apáczai Csere János utca és a Pesti Barnabás utca mindkét oldalán.

A delegációk péntek déltől egészen az esti órákig folyamatosan hagyják el a fővárost, ezért útvonalukon szakaszos lezárásokra is számítani kell. Ezek elsősorban a Ferihegyi repülőtérre vezető gyorsforgalmi utat, az Üllői utat, az Erzsébet körutat, a József körutat érintik - közölte Garamvölgyi László.

Pénteken délután időszakosan és szakaszosan lezárják az Apácai Csere János utca - Roosevelt tér - pesti alsó rakpart - Közraktár utca - Soroksári út - Haller utca - Üllői út - ferihegyi repülőtérre vezető utat, valamint a Roosevelt tér - József Attila utca - Andrássy út - Oktogon - Teréz körút - Erzsébet körút - József körút - Üllői út útvonalat.

Az ORFK szóvivője elmondta: a budapestiek együttműködése példaértékű, eddig kevés intézkedést kellett a rendőrségnek végrehajtania. A szerdai tíz autó után csütörtökön már nem kellett járművet elszállítani.

A megnövekedett érdeklődés miatt a már megerősített létszámmal működő 107 és 112 hívószámok mellett a rendőrség további információs vonalakat is a lakosság rendelkezésére bocsátott, így a 06-30 500-4423, 06-30 311-3946 ingyenesen hívható számokon is lehet tájékoztatást kérni. Csütörtökön 350-en érdeklődtek a közlekedési változásokról - emelte ki Garamvölgyi László.

Az ORFK szóvivője kiemelte: nyugat-európai színvonalon biztosította a NATO-tanácskozást a magyar rendőrség.

{{keretes_cim}}

A Budapest Airport tájékoztatása szerint a korlátozások nem érintik a légi közlekedést, a járatok menetrend szerint indulnak és érkeznek. A cég azt javasolja, hogy az 1-es terminált az utasok a Nyugati pályaudvarról induló vonatokkal közelítsék meg, az 1-es és a 2-es terminál közötti közlekedésre a 200-as autóbuszt, illetve az Airport minibuszt vegyék igénybe. Péntek déltől lezárják a 2-es terminál indulási karéjában a gyorsparkolót, parkolni a lenti parkolóban lehet, az induló utasok pedig a terminál érkezési szintjén keresztül juthatnak be az épületbe. A terminál előtti parkoló viszont korlátozás nélkül használható.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×