eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Baráth a Zuschlag-ügyről: "Eddig tart az én felelősségem"

Nem tudott arról, hogy kampánya egy részét törvénytelenül szerzett pénzből finanszírozták - mondta az InfoRádiónak Baráth Etele. A szocialista képviselő hozzátette: mélyen felháborodott azon, hogy belekeverték a nevét a Zuschlag-ügybe.

A Zuschlag-ügy bírósági tárgyalásának első napján ismertetett vádiratból kiderült, hogy 2006-ban két parkosításra kiírt pályázaton nyert egymillió forintot Baráth Etele és Csiha Judit MSZP-s politikusok választási kampányára fordítottak.

Fogalmam sincsen arról, hogy ki és mire használta fel az egymillió forintot - mondta az InfoRádiónak a szocialista politikus.

Baráth Etele elmondta: egy képviselő kampányának van egy kampányszervezője, ő gazdálkodik a párt- és az egyéb pénzekkel. Hozzátette: a kampány egyik részét maga a képviselő végzi, irányítja és ha kell, finanszírozza is.

Egy jelentős része azonban központilag irányított. Ide tartozik a szórólapozás és különböző rendezvények megtartása - ehhez, mint fogalmazott, semmi köze sincs, hogy ki és milyen pénzből finanszírozza.

A szocialista politikus hangsúlyozta: mélyen felháborodott azon, hogy belekeverték a nevét egy olyan ügybe, amihez nincs köze.

Hozzátette: őt már meghallgatta az ügyészség és felvettek egy jegyzőkönyvet, amelyben egyértelműen szerepel, hogy semmi köze az ügyhöz.

Miniszterkedésem idején a hozzám tartozó közvetlen stáb egy olyan papírt hozott, amiben a szocialista párthoz közel álló alapítvány az MSZP pártalapítványához pályázott meghatározott pénzösszegért, hogy rendezvényeket tartson. Miért ne támogattam volna ezt? - mondta Baráth Etele, hozzátéve: eddig tart az ő felelőssége.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×