eur:
389.72
usd:
363.66
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Nincs összhang: megy vagy marad a Fővárosi Vízművek vezetője?

Nem döntött a Fővárosi Vízművek Zrt. közgyűlése a társaság vezérigazgatójának felmentéséről, mivel a többségi tulajdonos fővárosi önkormányzat nem közölte hivatalos álláspontját az ügyben. A közgyűlés október végén tárgyalja újra a kérdést. A társaság vezérigazgatója addig továbbra is Haranghy Csaba, de a vezetői feladatokat a cég gazdasági vezérigazgató-helyettese látja el.

Haranghy Csaba vezérigazgató közös megegyezéses távozásához a cég igazgatósága már szeptember 17-én hozzájárult. A többségi tulajdonos fővárosi önkormányzat azonban máig nem alakította ki az ügyben az álláspontját, így a társaság közgyűlése nem tudott dönteni a vezérigazgató felmentéséről. A képviselők úgy tudják, hogy Hagyó Miklós szocialista főpolgármester-helyettes azért nem írta alá a bizottsági előterjesztést, mivel még nem dőlt el, hogy ki lesz a társaság igazgatóságának az új tagja.

Hagyó Miklós kijelentette: a szocialista frakció eljárásrendjének megfelelően frakciódöntés nélkül nem terjesztenek elő személyi javaslatot. A frakció rövidesen kialakítja álláspontját.

Demszky Gábor hétfőn indítványozta, hogy a vezérigazgatói posztra pályázatot írjanak ki. Mostanáig a vízművek privatizációs szerződése szerint a vezérigazgatót a befektetők jelölhették. A főpolgármester a tárgyalás során azt is jelezte a befektetőknek, hogy az új vezérigazgató kinevezése után tesz javaslatot a fővárosi önkormányzat a cég stratégiai kérdésekkel foglalkozó vezérigazgató-helyettesének személyére.

A vízművek közgyűlése október végén tárgyalja ismét a vezérigazgató felmentéséről szóló javaslatot. Addig a cég vezérigazgatója továbbra is Haranghy Csaba, de a társaságot a gazdasági vezérigazgató-helyettes, Keszler Ferenc irányítja.

Haranghy Csaba hat éve vezette a Fővárosi Vízműveket. Hivatalos információ nincs arról, hogy miért távozott a társaság éléről. A Népszabadság úgy tudja, a vezérigazgató távozása mögött az állhat, hogy korábban városházi politikusok megvonták nyilatkozati jogát, és megbénították az érdemi munkavégzésben is. A lap információi szerint Haranghy Csaba tavasszal a menedzsmentdíjról szóló vita lezárásakor vesztette el a befektetők bizalmát, akik ezt követően jelentősen korlátozták döntési jogkörét.

Csökkent a hibaelhárítási idő, biztonságosabb az ellátás

Haranghy Csaba nevéhez fűződik a vízvezetékrendszer rekonstrukciós programjának meghirdetése. Több milliárd forintból új diszpécserközpontot alakítottak ki a cégnél, csökkent a hibaelhárítási idő, és a távvezérlésnek köszönhetően biztonságosabbá vált a vízellátás is.

A Fővárosi Vízművek 75 százaléka a fővárosi önkormányzat tulajdonában van. Az önkormányzat közműcégei vezetőinek többségét a 2006-os választások után Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes szorgalmazására, pályázat nélkül nevezték ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×