eur:
389.69
usd:
363.58
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Egymillió forint a szombati zavargások résztvevőinek azonosításáért

Személyenként egymillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki a rendőrség a szeptember 20-án, Budapesten, a Szabadság téren és környékén jogellenes cselekményeket elkövetők felkutatása érdekében - közölte a BRFK Kommunikációs Osztálya.

Az ügy felderítésére létrehozott nyomozócsoport keresi a www.police.hu honlapra feltett képeken látható személyeket. Minden egyes személy ismertté válása esetén bruttó egymillió forint a nyomravezetői díj - olvasható a közleményben.

A BRFK azt kéri, hogy aki a képeken látható személyeket felismeri, jelenlegi tartózkodási helyükkel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a 06-80-555-111 "Telefontanú" zöld számán, a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

A díj összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti.

Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli - olvasható a tájékoztatásban.

A nyomozócsoport munkatársai egy férfi személyazonosságát már megállapították, aki dokumentáltan részt vett a 2008. július 5-én megrendezett Meleg Méltóság Menete megzavarásában is. A 31 éves bátyai Zsanda István jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik, ellene a Budapesti Rendőr-főkapitányság országos elfogatóparancsot bocsátott ki - közölte a BRFK.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×