eur:
387.86
usd:
357.69
bux:
68224.21
2024. május 17. péntek Paszkál

Megsemmisítő kritika a fővárosi közlekedésszervezéssel szemben

Átgondolatlannak tartja a belváros három forgalmas villamos-útvonalának egyidejű lezárását a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület. A szervezet közleményében emlékeztet arra: az útlezárások miatt ellehetetlenülő autós közlekedést így tömegközlekedéssel sem lehet majd kiváltani.

A VEKE azt javasolja a városvezetésnek, hogy rövidítse le a munkálatok miatti egyes lezárások időtartamát. Az egyesület szerint a budai főgyűjtő csatornát nem lett volna szabad úgy megtervezni, hogy építése során ne csak a fő észak-déli utakat, hanem a budai rakparti villamost is csaknem egy évre le kelljen zárni.

A szervezet úgy látja: az, hogy a munkákat összehangolták a Szabadság-híd felújításával, csak rontott a helyzeten.

Szombattól a 19-es, a 41-es és a 41A jelzésű villamosok csaknem egy éven át nem érik el a Batthyány téri végállomásukat, a metrót, a HÉV-et és számos buszvonalat. Nem járnak a villamosok a budai és a pesti rakpart mentén, a Szabadság hídon, és a 4-es metró Fővám téri aluljárójának építésének idejére lezárták a 2-es villamos vonalát sem.

Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Keményen bírálta a magyar kormányt a Republikánus Párt vezetője

Keményen bírálta a magyar kormányt a Republikánus Párt vezetője

Erősen bírálta Magyarországot Mitch McConnell, a szenátus republikánus vezetője a felső házban tartott beszédében. A prominens amerikai jobboldali vezető aggodalmát fejezte ki Kína növekvő befolyása miatt a NATO-ban, amelyet Magyarországon keresztül érvényesít. Ezzel egyidőben bírálta a Demokrata Pártot is, amely szerinte nem elég pragmatikus a szövetségesekkel folytatott diplomáciai tárgyalásokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×