eur:
391.21
usd:
365.43
bux:
68079.87
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Sokkal több embert mentettek ki a Balatonból, mint tavaly

A Balaton-parton 13,8 százalékkal csökkent az ismertté vált bűncselekmények száma az idén, a tavalyi szezonhoz képest - közölte Országos Rendőr-főkapitányság rendészeti főigazgatója.

Samu István Balatonfüreden elmondta: a betöréses lopások száma 20, az autólopásoké 11,4 százalékkal volt kevesebb, míg a rablások száma azonos volt az előző év hasonló időszakának adataival, a garázdaságok száma ugyanakkor emelkedett a tavalyi nyár eseteihez képest.

Az ORFK rendészeti főigazgatója hozzátette: az idei nyáron 16-an haltak meg balesetben a balatoni utakon; tavaly 15-en, idén 5-en fulladtak a tóba, ugyanakkor 40 százalékkal több embert mentettek ki a Balatonból, mint az előző évben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×