eur:
391.05
usd:
366.11
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Olcsóbb jegyeket hozhat a csökkenő olajár

A világgazdaság lassulása miatt csökkenő légi kapacitással számol a Malév - mondta a cég vezérigazgatója. Leonov Péter szerint az Európában a gazdasági nehézségek és légi piacon zajló felvásárlások hatással lesznek a jegyárakra is.

Átstrukturálódás és konszolidáció várható a légi közlekedési piacon a világgazdaság lassulása miatt, ám azt egyelőre nehéz megjósolni, hogy ez milyen hatással lesz az utasokra - mondta az InfoRádiónak a Malév vezérigazgatója.

A gazdasági stagnálás miatt minden bizonnyal kevesebben fognak majd repülőre szállni, a légitársaságok pedig csökkentik kapacitásaikat. A jegyek ára azonban elsősorban nem ettől, hanem az olajártól függ - tette hozzá Leonov Péter.

Az utasok is megérzik, ha az olajár a továbbiakban is csökken: ebben az esetben az üzemanyagpótlék is kevesebb lesz, így olcsóbbak lehetnek a jegyek - magyarázta a légitársaság vezérigazgatója.

A Malév nemrégiben bejelentette, hogy megválik 450 munkatársától, ennek oka a kapacitáscsökkentés, a hosszú távú járatok megszüntetése, valamint az, hogy télen több régi repülőgépet kivonnak a forgalomból, helyettük újak közlekednek majd - közölte Leonov Péter, megjegyezve: további leépítést nem terveznek.

Egyszerűsítés

Két új online szolgáltatás érhető el a Malév internetes oldalán. Az egyik, az online-check-in az utasoknak komoly idő-, a légitársaságnak pedig költségmegtakarítást jelent - mondta az InfoRádiónak a cég kereskedelmi vezérigazgató-helyettese.

Nemes Anikó hozzátette: az utas az interneten az elfoglalni kívánt ülést is megválaszthatja, majd ki kell nyomtatnia a beszállókártyáját; annak felmutatásával mehet fel a gépre. A kártyát a repülőtéren a csomagfeladó pultoknál a légitársaság munkatársai is ki tudják printelni.

A másik új szolgáltatás az internetes jegymódosítás. Ez azért előnyös, mert az utasnak nem kell személyesen, például utazási irodában intéznie azt - fűzte hozzá a Malév kereskedelmi vezérigazgató-helyettese.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×