eur:
390.7
usd:
364.14
bux:
68211.83
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Nem kér az SZDSZ a kormány adócsomagjából

Az SZDSZ valószínűleg nem támogatja a jövő évi költségvetést és az adótörvények tervezett módosítását. A párt ügyvivője az InfoRádiónak azt mondta: a kormány már elfogadta a jövő évi adómódosításokat, de a kormányfői nyilatkozatok és a Megegyezés program alapján nem látják tisztán, hogy miről is kell majd szavazniuk.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Megegyezés című gazdaságélénkítő programjában 2009-re még 300 milliárd forintos adócsökkentést vázolt. Veres János pénzügyminiszter később már csak 260 milliárd forintos költségvetési bevételcsökkentést emlegetett, aztán a kormányfő egy újabb programot vázolt négy adónem emelésével.

Az átlagpolgárok nehezen tudják követni, pontosan mire számíthatnak alig több, mint három hónap múlva. De ahogy Gusztos Péter szabad demokrata ügyvivő az InfoRádióban elmondta, számukra is követhetetlen, pontosan mit tervez a kormány.

A politikus az eddig körvonalazott tervek alapján úgy látja: pártja számára nem lesz elfogadható a kabinet terve.

A politikus ugyanakkor úgy véli: a tervezet még alakítható, és erről tárgyalnának a kormánnyal. A szabad demokraták elsősorban a cégeket terhelő adókat csökkentenék, ehhez pedig nem riadnának vissza az állami kiadások visszafogásától.

Hanganyag: Nagy Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×