eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Ma adják át az M0 keleti szektorát - képpel

Ma délelőtt 10 órakor adják át az M0 26,5 kilométeres keleti szektorát. Az új körgyűrű-részlet Vecsés alól indul és a 4. számú főutat köti össze az M3 autópályával. A forgalom 17 órától indulhat meg az új útszakaszon.

Kedd délelőtt rendezik meg az M0 26,5 kilométeres keleti szektorának hivatalos átadását. Az új útszakasz ünnepélyes átadásán Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is részt vesz.

Az új körgyűrű-részlet Vecsés alól indul és a 4. számú főutat köti össze az M3 autópályával.

Az M0-s keleti szektorának hossza 26,5 kilométer. A kétszer kétsávos utat mindkét oldalon leállósávval, középütt elválasztó zónával alakították ki. A 4-es számú főútvonal és az M31-es elválási csomópontja között olyan széles az elválasztó sáv, hogy az út a későbbiekben kétszer háromsávosra bővíthető.

A teljes szakaszt betonburkolattal látták el, így növelve az út teherbírását, amire a várhatóan intenzív tehergépjármű-forgalom miatt van szükség. A tervezett maximális sebesség a lakott övezeteken kívül 110 kilométer óránként.

Az M0-ás keleti szektorának kiépítésével létrejött a kapcsolat az M1-es, az M5-ös, az M6-os, az M7-es és az M3-as autópálya között; a gyűrű új szakaszának megépülésével jelentősen csökkenthető a budapesti úthálózat túlterheltsége. A fővárost elkerülő M0-s gyűrű hossza immáron megközelíti a 80 kilométert.

Az első szakasz a 4. sz. főút és a 31. sz. főút között épült 6,7 kilométer hosszban, ennek a szerződéses kivitelezési díja 11,2 milliárd forint. A második szakasz a 31. számú főutat köti össze a 3. számú főúttal, a hossza 8,9 kilométer, a költsége pedig 24,5 milliárd forint.

Végül a harmadik szakasz a 3. sz. főúttól az M3 autópályáig tartó 10,9 kilométer hosszú szakasz épült meg. Ennek a költsége 18,3 milliárd forint.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×