eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Kémprogram a Nemzetbiztonsági Hivatal számítógépein

Ismeretlenek kémprogramot telepítettek a Nemzetbiztonsági Hivatal számítógépeire. A program telepítői után kutatva jutott el a rendőrség az UD Vagyonvédelmi Zrt.-hez. Ennek a cégnek a vezetőjét gyanúsítják azzal, hogy titkosszolgálati módszerekkel megfigyelte Dávid Ibolyát, az MDF elnökét abból a célból, hogy valami terhelőt találjon ellene - írja a Népszabadság.

A Népszabadság szerint nyolc hónapja ismeretlenek kémprogramot telepítettek a Nemzetbiztonsági Hivatal számítógépeire. A program telepítői után kutatva jutott el a rendőrség az UD Vagyonvédelmi Zrt.-hez. Ennek a cégnek a vezetőjét gyanúsítják azzal, hogy titkosszolgálati módszerekkel megfigyelte Dávid Ibolyát, az MDF elnökét abból a célból, hogy valami terhelőt találjon ellene. A cégről kiderült, hogy a vállalkozás több embert is megfigyelt és jogszerűtlenül jutott hozzá azok telefonhívás-listáihoz, bankszámlaadataihoz és adóbevallásaihoz.

A Magyar Nemzet arról ír, folytatódnak jövőre a megszorítások: a 2009-es büdzsé tervezete szerint a kormányzati kommunikációt intéző kancellária kivételével valamennyi tárca az ideinél jóval kevesebb pénzt kap, a vállalkozásoknak pedig a beígért adócsökkenés helyett újabb adóemeléssel kell szembesülniük.

Az Index.hu arról ír, hogy egy brit férfi golyóálló ablakokkal szerelte fel Oszama Bin Laden szaúdi házát és széfeket is feltört a terroristavezérnek. Az 59 éves férfi szerint, aki az ugandai diktátornak is dolgozott, az Al-kaida vezetője "barátságos", az ugandai diktátor pedig "vicces" volt. A brit férfi sokszor találkozott Bin Ladennel, amíg a Közel-Keleten dolgozott. Elmondta, hogy az Al-kaida vezér Vörös-tengernél álló parti háza az egyik legdrágább luxusépület volt, amilyet ember csak el tud képzelni. A hálószobájára kívülről rakétavető elleni üveget rakatott fel a terrorvezér

A Népszabadság arról ír, mennyiségi korlátozás nélkül veszi át a szabolcsi almát a MAGOSZ vezetőivel kötött megállapodás alapján a CBA. Az üzletlánc kilónként 80 forintot ad a gyümölcsért, és valószínűleg 89 forintért árulja majd. Tegnap Szabolcsban az összes felvásárló kinyitott.

A Magyar Nemzet arról ír, sérült a versenysemlegesség követelménye a Budapest Airport taxitenderén, ezt állítják a vesztes taxitársaságok. Az eredményhirdetés óta eltelt két év alatt lényegesen javultak a nyertes Zóna Taxi üzleti lehetőségei, az eredetileg elfogadott tarifa 60 százalékkal nőtt. A Budapest Airport szerint a cégek egyszerűen nem tudják elviselni, hogy alulmaradtak a pályázaton.

Az Index.hu arról ír, egy évig tartó számítógépes szimuláció segítségével sikerült választ találni arra, hogyan alakulhatnak ki csillagok a galaxisok közepén lévő fekete lyukak környezetében. Az eredmények fontos lépést jelenthetnek a galaxismagokban található fekete lyukak kialakulásával, valamint szülőgalaxisuk életére gyakorolt hatásukkal kapcsolatos ismeretek gyarapításában.

A Napi Gazdaság arra keresi a választ, kire vonatkozik az új extra adó. Az áramszolgáltatók szerint nem érintheti a kormány által a hétvégén köztudatba dobott az energiaszolgáltatókra kivetett különadó. A lap által megkérdezett szakértők szerint inkább a MOL-ra rakhat újabb terheket. A kormány két évig vetné ki az extra adót az energiaszolgáltatókra, hogy az így befolyt évi 30 milliárd forintból pótolja ki a távhőszolgáltatás támogatására fordítható keretet.

A Világgazdaság azt írja, közmunkára fogná a kormány a rendszeres szociális segélyben részesülők közül azokat, akik valójában képesek lennének munkavégzésre. A segélyezésre és a közfoglalkoztatásra jövőre rendelkezésre álló közel százmilliárdos keretet fele-fele arányban osztanák meg a segély és a közmunka finanszírozása között. Jelenleg az összeg csupán 20 százaléka jut közfoglalkoztatásra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×