eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Nem oszlatta fel magát a parlament - ki hogyan nyomta a gombot?

A képviselők hétfőn nem szavazták meg az Országgyűlés feloszlásáról szóló MDF-es indítványt; a javaslatot 171-en támogatták, 204-en ellenezték: a Fidesz, a KDNP és az MDF igennel, az MSZP és az SZDSZ nemmel szavazott.

Az előzetes bejelentésnek megfelelően igennel szavazott a 139 fideszes és a 23 KDNP-s képviselő. A 11 tagú MDF-frakcióból 9-en szavaztak, a megfigyelési botrány miatt elnökjelöltségéről lemondott Almássy Kornél nem szavazott, Vas János pedig igazoltan volt távol, az Országgyűlés honlapján található adatok szerint.

A 190 tagú MSZP-frakcióból 184-en szavaztak nemmel, a tartósan beteg Horn Gyula és Toller László mellett Csákabonyi Balázs és Gedei József nem szavazott. Szili Katalin házelnök José Manuel Barrosót, az Európai Bizottság elnökét fogadta, ezért nem nyomott gombot, Mandur László pedig éppen elnökölt, ezért nem szavazhatott.

A jelenleg 19 tagú SZDSZ-frakcióból 18-an nemmel voksoltak, Magyar Bálint nem szavazott. Gegesy Ferenc hétfő reggel jelentette be kilépését az SZDSZ-ből és lemondását parlamenti mandátumáról.

A három független képviselő közül Gyenesei István kormánytagként nemmel voksolt. A Fideszből kilépett Lengyel Zoltán előzetes bejelentésének megfelelően szintén nemmel szavazott, a másik Fidesz-ből távozott független, Tóth András nem szavazott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×