eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Navracsics: "Megéri két hónapig hatalmon tartani Gyurcsány Ferencet?"

Érvényesült a papírforma, vagyis nem oszlatta fel magát a parlament. Az ülésteremben minden képviselő szavazott, így tartózkodás nem volt. Navracsics Tibor azt mondta: egyenesebb és őszintébb volna, ha a miniszterelnök felhatalmazást kérne a választóktól, és megmérettetné magát.

Az előterjesztő Hock Zoltán a szavazás előtti vitában visszautasította a miniszterelnök kora délutáni viszontválaszában elmondott fenyegetését, azt, hogy az ellenzéki pártokkal riogatta a választókat.

Senkinek nem lehet célja az ország további sodródása, a bizonytalan politikai helyzet. A kormányozhatatlanság feloldása csak a parlament feloszlatásával és az előrehozott választásokkal lehetséges - mondta Hock Zoltán.

Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője arról beszélt, hogy az ország akkor nevezhető kormányzottnak, ha van többségi kormánya, a többségi kormánynak pedig koncepciója - ez egyik sincs most Magyarországon. Helyette szerinte alkukész szavazatvásárlás van.

Navracsics Tibor azt mondta: egyenesebb és őszintébb volna, ha a miniszterelnök felhatalmazást kérne a választóktól, és megmérettetné magát.

A szabaddemokratáknak azt mondta: gondolják meg, megéri-e még két hónapig hatalmon tartani Gyurcsány Ferencet. Szerinte tisztességesebb lenne elébe állni az előrehozott választásoknak, mert ha most feloszlik a parlament, akkor már december közepén lehet kormánya az országnak - ebben az esetben több esély van költségvetést csinálni, mint amennyi eséllyel ennek a kisebbségi kormány nekifog.

Kóka János, az SZDSZ frakcióvezetője azt mondta: nem támogatják a parlament feloszlatását, mert az nem szolgálja az ország érdekét. Megoldások helyett ugyanis kampányt szabadítana az országra.

Ráadásul választani csak programok közül lehet, de ilyen egyik nagy politikai erőnek sincs. Erre Gyurcsány Ferenc igen nagy szemeket meresztett, szerinte ugyanis egyedül a szocialistáknak van programja.

Kóka János azt mondta: ez egy politikai színjáték, amelyben most az MDF segíti ki Gyurcsány Ferencet.

Szerző: Exterde Tibor

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×