eur:
389.34
usd:
362.72
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Fodor Gábor: nem a harc segít az országon

A miniszterelnök által vázoltakkal szemben az SZDSZ úgy látja, az országon nem a harc segít, hanem az, ha megpróbáljuk megtalálni a békét - mondta hétfői parlamenti sajtótájékoztatóján Fodor Gábor.

Az SZDSZ elnöke közölte: pártja olyan politikát kíván követni, amelyben "az elválasztó értékek mellett a közöset próbáljuk megtalálni a különböző pártokkal, hiszen ez segít az országon". Fodor Gábor szerint ugyanis az ország többségének elege van a politikai harcból, egymás megbélyegzéséből.

Az MDF-nek a parlament feloszlatását célzó határozati javaslatáról azt mondta, azt a liberálisok nem tartják jónak, mert az országnak arra van szüksége, hogy minél hamarabb cselekvőképes kormánya legyen. Egy önfeloszlatás viszont féléves kiesést jelentene Magyarország politikai életéből, az országnak viszont nincs ennyi ideje - közölte Fodor Gábor.

A miniszterelnök által beterjesztett cselekvési program kapcsán újfent megjegyezte, hogy annak vannak jó elemei, de akkor sem tartják támogathatónak, mert megalapozatlan és nem néz szembe az állami túlterjeszkedés problémájával. Mint mondta, ezért javasolták, hogy a kormányfő terjessze be a parlament elé a programot.

Egy kérdésre válaszolva közölte: az SZDSZ még nem alakította ki az álláspontját arról, támogatják-e a Fidesz határozati javaslatát, ami alapján az Országgyűlés szavazna a miniszterelnök Megegyezés című programjáról.

Arra a kérdésre, hogy mit szólnak a Fidesznek ahhoz a felvetéséhez, amely az adótörvényekhez kötné a parlament feloszlatását, Fodor Gábor azt mondta, ha eléjük kerül, megvizsgálják a javaslatot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×