eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

M0-s: terv már van, összekötő út továbbra sincs

Óbuda már 1997-ben jelezte, hogy ha nem épül meg az M0-s 10-es és 11-es út közötti szakasza, akkor a III. kerület közlekedése ellehetetlenül - mondta az InfoRádiónak a kerület egykori polgármestere. Tarlós István hozzátette: Óbuda egyetlen nyomvonaltervet sem utasított el, mivel csak véleményezési joga volt, ráadásul tavaly született egy olyan elképzelés, amelyet a kerület is támogatott.

Tizenegy évvel ezelőtt az óbudai önkormányzat már jelezte: ha úgy adják át az M0-s hídját, hogy nem készül el a 10-es és a 11-es - azaz a Bécsi és a Szentendrei - utat összekötő szakasz, a környéken a közlekedési problémák sokasodni fognak - mondta az InfoRádiónak a III. kerület volt polgármestere, Tarlós István.

A Fidesz fővárosi frakcióvezetője hozzátette: akkor az illetékes tárca azt válaszolta levelükre, hogy a nyomvonalterv valóban felülvizsgálatra szorul. A politikus közölte: az óbudai önkormányzat egyetlen tervezetet sem utasított, nem is tehette, mivel csak véleményezési joga van, tulajdonosi hozzájárulást adhat ki.

A híd lejárójára elsőként adta meg Óbuda a tulajdonosi hozzájárulást, a 10-es és 11-es út közötti szakaszra pedig Óbudától soha senki még ilyet nem kért - jelentette ki Tarlós István.

Lett volna rá idő

A főpolgármestert cáfolva a fideszes politikus hangsúlyozta: sohasem volt hat nyomvonalváltozat, ugyanazon a szűk sávon belül hat különböző műszaki megoldásváltozat létezett. Ezek leginkább abban tértek el, hogy a beruházó mekkora szakaszon tervezett alagutat építeni.

Tavaly januárban készült el az a nyomvonalterv, amelyet a III. kerületi önkormányzat képviselőtestülete is támogatott. Ennek lassan két éve, az illetékeseknek lett volna idejük foglalkozni a problémával - mondta a Fidesz fővárosi frakcióvezetője.

Tarlós István közölte: lehetséges, hogy az ügyet megtárgyalják majd a Fővárosi Közgyűlésben is, ám felhívta a figyelmet arra, hogy ez nem fővárosi, hanem kiemelt állami beruházás. Az M0-s hídjának budai hídfője egyébként sem Budapest, hanem Budakalász területén van - jegyezte meg a politikus.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×