eur:
389.55
usd:
361.86
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Jön az ősz, ugrásra kész a Főtáv

A meteorológiai előrejelzés szerint a hétvégén ősziesre fordul az idő, ezért a Főtáv beindítja a fűtést azoknál, akik ezt igénylik. A társaság szóvivője szerint a szolgáltatást négy órán belül el tudják kezdeni, akár hétvégén is.

A meteorológusok szombatra és vasárnapra lehűlést ígérnek, így a közös képviselők vagy fűtési megbízottak írásban kérhetik a fűtés beindítását a távfűtéses épületekben, akár a hétvégén is. Ha a házban műszaki akadálya nincs, a fűtést akár négy órán belül meg tudják kezdeni - tájékoztatta az InfoRádiót a Főtáv Zrt. szóvivője.

Balog Róbert hozzátette: szeptember 15-től a távhőszolgáltató egy kormányrendelet alapján már nem tagadhatja meg a fűtés beindítását korszerűsítésre vagy előre tervezett felújításra hivatkozva.

Attól a naptól a társasházak vagy lakásszövetkezetek által megkötött üzemviteli megállapodás szerint fűt a szolgáltató. A lakóközösségek többsége a napi átlaghőmérséklethez igazítja a bekapcsolást - magyarázta a szóvivő.

Egy-egy lakó nem, csak a közös képviselő vagy a lakásszövetkezeti elnök tudja beindíttatni a fűtést - jegyezte meg Balog Róbert, hozzátéve: jelenleg nincs olyan társasház vagy lakásszövetkezet, amelynek fűtését a Főtáv a saját hibájából nem tudná megindítani.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×