eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Emberrablásért ítéltek el volt kisvárdai rendőröket

Az elsőfokon eljáró Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság társtettesként elkövetett emberrablásért ítélt el két volt kisvárdai rendőrt és öt civilt Nyíregyházán szerdán.

A korábban járőrként szolgálatot teljesítő két rendőrt, akiket lebukásuk után azonnal elbocsátottak az állományból, valamint négy civilt kettő és négy év közötti, további egy civilt pedig bűnsegédi közreműködéséért egy év hat hónap, három évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a szabolcsi bíróság.

A tényállás szerint a vádlottak csempészcigaretta vásárlásával foglalkoztak, s egy ilyen ügy fejleményeként követték el az emberrablást. Egyik társukat, aki rendőr volt, átverték az eladók, mert az általa dohányáru helyett papírral kitömött dobozokat adtak át neki. Az átverés felfedezése után a kifizetett pénzt a héttagú csoport erőszakkal, egy túszt ejtve próbálta visszaszerezni.

Az ítélet kihirdetése után az ügyész három nap gondolkodási időt kért, míg a védők és a vádlottak az emberrablási minősítés önbíráskodásra való változtatásáért és enyhítésért jelentettek be fellebbezést.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×