eur:
389.14
usd:
363.37
bux:
68140.61
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

DVD-n a Nagy Imre-per hangfelvétele

Budapesten bemutatták a Nagy Imre-per DVD-n megjelent hangfelvételét és szó szerinti leiratát. A történész szakma élénk érdeklődése mellett tartott sajtótájékoztatón a Nagy Imre-pertől elkülönítve tárgyalt Szilágyi József-per hanganyagából is bemutattak néhány percet.

Szabó Csaba, a Magyar Országos Levéltárnak az iratokért felelős főigazgató-helyettese közölte: munkatársaival most azon dolgoznak, hogy a Nagy Imre-per 27 ezer oldalas jegyzőkönyve, az operatív és a vizsgálati iratanyag online módon is olvasható legyen intézményük honlapján.

Jánosi Katalin, Nagy Imre unokája arról beszélt, hogy a Nagy Imre-per hanganyagának júniusi lejátszása katartikus közélmény volt, míg ez a DVD hozzájárul ahhoz, hogy a szélesebb közvélemény is megismerhesse a per történetét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Szintet léptek a csalók, már az MNB telefonszámait klónozzák

Szintet léptek a csalók, már az MNB telefonszámait klónozzák

Az MNB több telefonszámának másolásával is telefonálnak ismét csalók magánszemélyeknek, akár a jegybank, akár valamelyik hitelintézet nevében. A beszélgetés során az ügyfelek bizalmas banki adatait, pénzét szereznék meg, vagy kémprogramot töltetnének le velük. Az MNB és a bankok nem keresnek meg ügyfeleket ilyen ürügyekkel. A megkárosított állampolgároknak célszerű a rendőrséghez fordulni - közölte az MNB.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×