eur:
401.39
usd:
366.92
bux:
74216.64
2024. október 11. péntek Brigitta

Visszavonják a nem létező rendőrségi intézkedést

Július 1-i hatállyal feloldja Bencze József országos főkapitány azt a tavalyi intézkedését, amellyel megpróbálta megakadályozni, hogy a budapesti rendőrök vidéki kapitányságokra kérhessék az áthelyezésüket - írja a Magyar Nemzet. Lapszemle.

A nyári csúcsszezonra és a vakációra tekintettel új parkolási tarifatáblázatot vezet be a Budapest Airport - olvasható az Indexen. A reptér-üzemeltető cég közleménye szerint június 13-tól jelentősen csökkentik a hosszú távú parkolás díjait. A portál információi szerint az egynapos parkolás 4 ezer forintról 2 ezer 500 forintra, a három napos 10 ezer forintról 6 ezer 200 forintra változott és 8 nap után is mindössze 9 ezer 500 forintot kell fizetni.

Ötmilliárd forintos "csomagot" kapnak a költségvetéstől a fuvarozók - tudta meg a Népszabadság. A szakmai szervezetek és a kormány képviselői előreláthatólag kedden a Parlamentben írják alá megállapodásukat. Ezt követően még hátravan az egyezkedés a taxisokkal: a budapesti taxitársaságok az alapdíj és a kilométerdíj a Fővárosi Közgyűlés által még az évtized elején meghatározott plafonjának emelését kezdeményezik. Ha a képviselők támogatják elképzeléseiket, akkor ősztől jelentősen drágulhat Budapesten a taxizás.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy július 1-i hatállyal feloldja Bencze József országos főkapitány azt a tavalyi intézkedését, amellyel megpróbálta megakadályozni, hogy a budapesti rendőrök vidéki kapitányságokra kérhessék az áthelyezésüket - derül ki a főrendőr a Tettrekész rendőrszakszervezetnek írt, napokban keltezett leveléből. Mindez azért különösen érdekes, mert korábban Bencze József tagadta, hogy lett volna ilyen intézkedés.

A Világgazdaság a két nagy parlamenti párt terveit és ígéreteit veszi számba. A szocialisták júniusban azon dolgoznak, hogy olyan adócsomagot készítsenek, amelyhez meg tudják nyerni az SZDSZ támogatását. Ám a többségük továbbra is a "járulékközpontú" alternatívában látja a megoldást, amelyet a szabad demokraták tavasszal elutasítottak. A Fidesz elnöke az előre hozott választások mellett érvelt, mondván: ez már gazdasági kényszer, a világ egy új, globális gazdasági átalakulás küszöbén áll, amelyben az energia-, a nyersanyag- és az élelmiszerárak robbanása következik be.

Nehezedik a Gazdasági Versenyhivatal feladata - írja a Napi Gazdaság. Mostantól jóval bonyolultabb vizsgálatot kell folytatnia a GVH-nak, ha két cég összeolvadásához kérnek engedélyt a felek. A versenytörvényt módosító jogszabályok több pontban az uniós irányelvet követik, eszerint a magyar versenyhivatali döntéshez nem elég a fúzióra lépő cégek esetleges erőfölényét vizsgálni, szükség van egy közgazdasági tanulmányra készítésére, annak megállapításhoz, hogy a fúzió érinti-e a piacon kialakult versenyt.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Van egy érdekes záradék Jürgen Klopp Red Bull-szerződésében

Van egy érdekes záradék Jürgen Klopp Red Bull-szerződésében

Inkább megdöbbenést, mint megértést váltott ki a német szurkolók körében Jürgen Klopp hirtelen váltása: januártól a Red Bull osztrák energiaital-vállalatnál a nemzetközi futballhálózat stratégiai sportigazgatója lesz. Ugyanakkor nem kizárt, hogy mindez csak egy lépés "álmai állása" felé.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.11. péntek, 18:00
Lánszki Regő
az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára, országos főépítész
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×