eur:
401.58
usd:
367.12
bux:
74227.91
2024. október 11. péntek Brigitta

Sugárvédelmi kiképzésen a katasztrófavédők - képgaléria

Elméleti és gyakorlati sugárvédelmi kiképzésen vettek részt a megyei Veszélyhelyzeti Felderítő Csoportok, valamint a Budapest és Pest megye védelmét ellátó Veszélyhelyzeti Felderítő Szolgálat munkatársai. A hallgatók többek között azt is megtanulták, mit kell tenniük, ha egy laboratóriumban robbanás történik, tűz üt ki, és radioaktív anyagok kerülnek a szabadba.

A megyei Veszélyhelyzeti Felderítő Csoportok, valamint a Budapest és Pest megye védelmét ellátó Veszélyhelyzeti Felderítő Szolgálat mintegy 40 munkatársa vett részt az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sugárvédelmi szakkiképzésén.

A jövő évben tartandó ONER-3-2009 nemzeti nukleárisbaleset-elhárítási gyakorlat újabb felkészítési állomásaként a résztvevők elméleti és gyakorlati foglalkozásokon ismerkedtek meg az új Országos Nukleárisbaleset-elhárítási Intézkedési Terv tartalmával, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség radiológiai veszélyhelyzetek kezelésére vonatkozó ajánlásával, az Országos Sugáregészségügyi Készenléti Szolgálat eljárásrendjével és a sugárfelderítő műszerek kezelésével, valamint begyakorolták az újonnan rendszeresített sugárkapuk használatát.

A hallgatóknak a tűzoltók közreműködésével gyakorlatban is számot kellett adniuk a képzésen elsajátított tudásukról. Az egyik gyakorlat feltételezése szerint egy laboratóriumban robbanás történt, tűz ütött ki és radioaktív anyagok kerültek a szabadba. A másik gyakorlat egy radioaktív anyagot szállító vasúti szerelvény ütközését feltételezte egy menetrend szerint közlekedő autóbusszal.

Címlapról ajánljuk
Van egy érdekes záradék Jürgen Klopp Red Bull-szerződésében

Van egy érdekes záradék Jürgen Klopp Red Bull-szerződésében

Inkább megdöbbenést, mint megértést váltott ki a német szurkolók körében Jürgen Klopp hirtelen váltása: januártól a Red Bull osztrák energiaital-vállalatnál a nemzetközi futballhálózat stratégiai sportigazgatója lesz. Ugyanakkor nem kizárt, hogy mindez csak egy lépés "álmai állása" felé.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.11. péntek, 18:00
Lánszki Regő
az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára, országos főépítész
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×