eur:
401.36
usd:
366.83
bux:
74264.68
2024. október 11. péntek Brigitta

Fodor: Az MSZP politikája nem előrelépés

A SZDSZ nem tárgyal Orbán Viktorral előrehozott választásokról - jelentette ki a szabad demokraták ügyvivői ülése után a párt elnöke. Fodor Gábor hozzátette: az MSZP folytatja eddig politikáját, ami nem jelent előrelépést az ország számára.

Az SZDSZ nem szavaz meg adóemelést - jelentette ki a párt elnöke az ügyvivői testület ülése után. Fodor Gábor elmondta: a dobogókői MSZP-tanácskozás arra utal, hogy a szocialisták folytatni akarják eddigi politikájukat.

Az MSZP vezetése és a kormány a hét elején, Dobogókőn megállapodott abban, hogy a szociális és az egyéb állami kiadásokat nem lehet csökkenteni, a munkát terhelő járulékok mérséklése így csak más, például fogyasztási típusú adók emelésével képzelhető el. Fodor Gábor szavaiból az tűnt ki, hogy ebben nem partner az SZDSZ.

A pártelnök kijelentette: a szabad demokraták ellenzéki szerepre készülnek, ellenzéki politizálást fognak folytatni, előrehozott választásokról azonban Fodor Gábor nem tárgyal Orbán Viktorral. Az SZDSZ elnöke ezt már annak kapcsán közölte, hogy a Fidesz elnöke hétfőn levélben kérte az előrehozott választásokhoz a segítségét.

Az SZDSZ a párbeszéd jegyében lényegében minden politikai erővel konzultál: a pártelnökökkel, valamint a gazdasági vezetőkkel és a kamarákkal is. A fő cél a közteherviselés széleskörű reformja, és a kiadáscsökkentés.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×