eur:
388.56
usd:
360.7
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Hogyan lehet spórolni nyaralás alatt?

Hogyan lehet spórolni a nyaralás alatt a mobiltelefonálással? A külföldre utazók többsége a határon túl is használja mobiltelefonját, sokan azonban bele sem gondolnak, hogy mennyibe kerül mindez. A pénzcentrum.hu ezért annak járt utána, hogy melyik szolgáltatónál mennyibe kerül a roamingolás.

Hogyan lehet spórolni nyaralás alatt?

A pénzcentrum.hu annak járt utána, hogy hogyan lehet spórolni a nyaralás alatt? A nyári hónapokban az utazási kedv jelentősen megemelkedik és a külföldre utazók többsége a határon túl is használja mobiltelefonját. Sokan azonban bele sem gondolnak, hogy mennyibe kerül egy gyors úti beszámoló az itthon maradtaknak, csak akkor kapnak fejükhöz, mikor itthon megérkezik a számla a sokkoló összegről. A pénzcentrum.hu ezért annak járt utána, hogy melyik szolgáltatónál mennyibe kerül a roamingolás!

Bizakodnak a bortermelők

A Népszabadság arról ír, hogy bár csak most virágzik a szőlő, a hegybírók szerint az idei termés jónak ígérkezik. Az enyhe tél nem okozott kárt az ültetvényekben, a tőkék szépen kihajtottak. Ha a szüretig nem lesz jégverés, és a rovar-, gombakártevőktől meg tudják védeni a fürtöket, akkor ősszel elégedettek lehetnek a borászok. Az egyik legjelentősebb bogyódézsmálónak tartott - amúgy védett - seregélyek riasztását és kilövését is engedélyeznék ezentúl, augusztustól novemberig terjedően. Az erről szóló jogszabály hamarosan megszületik. Az idei esztendő több változást is hozott a szőlőtermesztők számára. Új szabályok vonatkoznak a kivágásra és a telepítésre.

Extra-jutalom orvosoknak

A Magyar Nemzet információi szerint Szilvásy István, az Állami Egészségügyi Központ főigazgatója arra kérte a IV. kerületi önkormányzatot, hogy saját költségén jutalmazza meg a kórház dolgozóit a júliusi Semmelweis-napok és az ÁEK megalakulásának első évfordulója alkalmából, mondván: az intézménynek komoly szerepe van a kerületiek ellátásában. Az ÁEK titkárságán a Magyar Nemzet megtudta: elképzelésük szerint a IV. kerület dönthetne, milyen elismerést juttat a XIII. kerületben található kórház dolgozóinak, lehetne például pénz- vagy tárgyjutalom. Derce Tamás újpest polgármestere elképesztő arcátlanságnak nevezte a kérést. A lapnak úgy fogalmazott : a Szilvásy Istvánt is kinevező vezetők voltak azok, akik a spórolás jegyében megcsonkították az ország - többek között a IV. kerületiek - egészségügyi ellátórendszerét.

Extra adó az olajtársaságoknak

A Világgazdaság írása szerint nem kizárt, hogy extra adót vet ki az Európai Bizottság az olajtársaságok extraprofitjára. Hasznos lehet, ha az ebből keletkező jövedelmet akár a legalacsonyabb keresetű rétegek áremelkedés miatti kompenzálására, akár a megújuló energiaforrások kutatására fordítanák, bár az olajárak csökkenését nem lenne képes előidézni a beavatkozás- véli Kovács László adóügyi biztos. Brüsszel ötletét az EU állam- és kormányfőinek jövő heti csúcsértekezlete vitatja meg.

A PSZÁF és az APEH közleménye

A Napi Gazdaság írása szerint a PSZÁF és az APEH közleményben hívta fel a figyelmet a magányugdíjpénzárak tagjainak figyelmét, hogy 2008. június 30-áig kiküldött egyéni számlaértesítők nem feltétlenül a valós helyzetet tükrözik majd. A 2007 évi tagdíjakat és azok hozamait ugyanis teljes egészében az eddig megszokottnál később írják jóvá a pénztártagok egyéni számláján. Így az értesítők az eddig lekönyvelt tételeket mutatják, amelyek várhatóan sokszor nem egyeznek meg a 2007-es naptári évre bevallott és befizetett tagdíjak teljes összegével.

Kirakták az indexet

A portfolio.hu írásából kiderül, hogy mennyi nyugdíjat venne el Orbán Viktor az észt és szlovák nyugdíjasoktól? A nyugdíjrendszer fontos eleme, az nyugdíjindexálás kérdése az utóbbi napokban ismét a figyelem középpontjába került: egyrészt a kormány-ellenzék közötti viták újabb szintereként tűnt fel, másrészt azonban szakértői vélemények is megjelentek a téma kapcsán. A cikkben megpróbáljuák bemutatni a különböző indexálási rendszerek alapvető jellemzőit és azt, hogy az Európai Unióban mely indexálási rendszerek terjedtek el. Fontos azonban kihangsúlyozni, hogy az indexálás a nyugdíjrendszer csupán egy kérdése, és esetleges módosításának tervezésekor elengedhetetlen a komplex látásmód.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×