eur:
388.45
usd:
360.75
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Herényi: "Nem lehet fenntartani Európa legbőkezűbb szociális rendszerét"

Az MDF szerint Magyarországon a jelenlegi helyzetben nem lehet fenntartani "Európa legbőkezűbb szociális rendszerét". Az ellenzéki párt frakcióvezetője, Herényi Károly egyebek mellett ezzel indokolta, hogy miért nem fogja megszavazni a jövő évi költségvetést.

Megerősítette a Magyar Demokrata Fórum elnöke, hogy a párt nem szavazza meg a költségvetési törvényt. Herényi Károly az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: a költségvetést a kormány állítja össze, annak végrehajtásáért is a kormány felel, az ellenzéknek nincs ebbe beleszólása, így nincs is oka megszavazni azt.

A frakcióvezető szerint, ha a kormány jó törvénytervezetet állít össze, képes lesz megnyerni a volt koalíciós partnert a szavazáshoz, így többséget szerezhet.

Bár a szocialista frakcióvezető, Lendvai Ildikó korábban azt mondta, hogy megalapozott, sok szervezettel egyeztetett, jó költségvetést fognak beterjeszteni, Herényi Károly szerint ennek ellentmondtak Gyurcsány Ferenc szavai, aki nemrég arról beszélt, hogy a szociális kiadások lefaragásáról szó sem lehet.

Az MDF frakcióvezetője úgy véli, nem lehet jó egy olyan költségvetés, amely a jelenlegi körülmények között változtatás nélkül fenntartaná "Európa legbőkezűbb szociális rendszerét", amelyben "a szociális háló aranyból van fonva, ahol a munkanélküliek 20 százaléka elégedett a pozíciójával, 27 százaléka pedig úgy gondolja, hogy egészen jó a helyzete, a munka világának viszont ilyen szereplője nincs."

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×