eur:
388.52
usd:
360.65
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

"Nem gondolkodunk abban, hogy ellehetetlenítsük a Sziget Fesztivált"

A III. kerületi polgármester azt kéri a fővárostól, hogy a Sziget Fesztivál befejeztével, vagyis az eredeti tervekhez képest 3 héttel később zárják le a rakpartot. Bús Balázs az InfoRádiónak elmondta: a rendezvény és a forgalomkorlátozás együtt az óbudai lakosok biztonságát veszélyezteti, de nem céljuk a fesztivál ellehetetlenítése.

A főváros augusztus 1-jétől tervezi lezárni a rakpartot a Margit hídtól északra eső területen, ám ez a III. kerület polgármestere szerint olyan többletforgalmat jelentene Óbudán, ami veszélyezteti a helyiek biztonságát, és akár a Sziget Fesztivál megrendezését is.

Bús Balázs az InfoRádiónak elmondta: azt kérik a fővárostól, hogy a Sziget megrendezése és a kerületiek biztonsága érdekében 3 héttel később, vagyis augusztus 21. után kezdődjenek meg a munkálatok. Szerinte ez csökkentené azokat a problémákat, amiket a rendezvény amúgy is okoz például a kerületiek parkolásában.

Nem gondolkodunk abban, hogy ellehetetlenítsük a Sziget Fesztivált - hangsúlyozta Óbuda polgármestere, hozzátéve: már tavaly szeptemberben megkereste a főpolgármester azzal, hogy a kerületben megrendezett nagy eseményekkor a parkolásról is gondoskodni kell - erre a mai napig nem kapott választ.

A kerület már jó ideje elviseli a Sziget Fesztivált - jelentette ki Bús Balázs, aki szerint a kerület abban érdekelt, hogy úgy lehessen megtartani a fesztivált, hogy közben a helyiek érdeke ne sérüljön, és ők is nyugodtan, békében és biztonságban tudjanak aludni.

Holnap egyeztetnek a felvetésről a főváros vezetésével. Ha a főváros befeszítene, akkor a kerületnek végig kell gondolnia, milyen lépéseket kell megtennie a helyiek érdekében - mondta a polgármester.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×