eur:
388.37
usd:
360.41
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Narancssárga riasztás az ország jelentős részén - komoly jégesők veszélye

Narancssárga riasztást adott ki szerda délután az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) az ország jelentős részére, többfelé kell számítani jégesőre, felhőszakadásra. Olyan viharcellák alakultak ki, melyből 2-3 centiméter nagyságot meghaladó jég eshet és akár 50 milliméter csapadék is hullhat rövid idő alatt.

Narancssárga riasztást adott ki szerda délután az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) az ország jelentős részére, többfelé kell számítani jégesőre, felhőszakadásra - tudatta az OMSZ a távirati irodával.

Dél-Dunántúlt és Pest megyét kivéve az egész ország területére érvényes a narancssárga riasztás, mert olyan viharcellák alakultak ki, melyből 2-3 centiméter nagyságot meghaladó jég eshet és akár 50 milliméter csapadék is hullhat rövid idő alatt - mondta Fodor Zoltán, meteorológus.

Tájékoztatása szerint a legintenzívebb esőre Békés és Jász-Nagykun-Szolnok megyében és az Északi-középhegységben kell számítani. Ezeken a területeken a legnagyobb a jégeső kialakulásának esélye is.

A Közép-Dunántúlon zivatarzóna halad át, ezekből alakulhat ki jelentős csapadék, illetve viharos széllökések is várhatók. A felhők dél felé hagyják el a térséget, ezért nem zárható ki, hogy a későbbiekben a Dél-Dunántúlra is ki kell adni a narancssárga riasztást - közölte Fodor Zoltán.

Címlapról ajánljuk

Az új programjáról dönt a CDU – Angela Merkelnek csak a szelleme kísért a kongresszuson

A korábban kiszivárgott tervezet szerint több területen is szembe megy a korábbi merkeli politikával a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új programja, amelyet a küldöttek fogadnak el a párt hétfőn kezdődött háromnapos kongresszusán. A tanácskozáson nincs is jelen a korábbi pártelnök- kancellár, de a kongresszusra korábbi politikája közvetve mégis rányomta bélyegét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×