eur:
388.51
usd:
360.61
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Orbán Viktor is "megérkezett" Dobogókőre

Nem szabad összekeverni a hatalmi politikai szándékot a kormányzás és az ország ügyeivel - mondta Dobogókőn Gyurcsány Ferenc arra a kérdésre, hogy mennyire tartja veszélyesnek az előrehozott választás lehetőségét annak fényében, hogy Orbán Viktor ehhez segítséget kért Fodor Gábortól, az SZDSZ szombaton megválasztott új elnökétől.

A miniszterelnök a dobogókői kétnapos konzultáción újságíróknak azt mondta: Orbán Viktornak és pártjának az az érdeke, hogy előrehozott választás legyen, neki ehhez keresi az utat.

Nem szabad összekeverni a hatalmi politikai szándékot a kormányzás és az ország ügyeivel - mondta Gyurcsány Ferenc arra a felvetésre, hogy mennyire tartja veszélyesnek az előrehozott választás lehetőségét annak fényében, hogy Orbán Viktor ehhez segítséget kért Fodor Gábortól, az SZDSZ szombaton megválasztott új elnökétől.

Gyurcsány Ferenc véleménye szerint Magyarországnak nem az előrehozott választás érdeke, különösen, amikor a legnagyobb ellenzéki párt nem ad programot.

Az országnak az az érdeke, hogy egy közösen, széles körben elfogadható, az országot szolgáló program mentén kormányozzanak - fogalmazott, hozzátéve: nem kell összekeverni az ellenzéki politikai érdeket az ország érdekével, a hatalmi politikai szándékot a kormányzás és az ország tartalmi ügyeivel.

Ha ezt nem keverjük össze, akkor nem fogunk eltévedni - jelentette ki a miniszterelnök.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×