eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Kóka Jánost támogatja Kuncze

Kuncze Gábor Kóka Jánost támogatja az SZDSZ elnökválasztásán. Az SZDSZ korábbi elnöke egy, a visszahívására indított internetes fórumon közzétett nyílt levelében úgy fogalmaz: azért szavaz bizalmat Kóka Jánosnak a következő, rendkívüli küldöttgyűlésen, mert vissza akar térni a küldöttek eredeti döntéséhez, lehetőséget akar adni neki ahhoz, hogy kétéves programját maradéktalanul megvalósíthassa.

"Kóka Jánosra szavazok. Kérlek, hogy szavazatoddal az elnökjelöltek közül te is támogasd Kóka János megválasztását" - írja a volt pártelnök a szdeszesek.blog.hu portálon.

Kuncze Gábor kifejti: visszahívását az elnöki székbe vele nem egyeztették, ha kikérik a véleményét, ehhez nem járult volna hozzá.

Elfogadhatatlannak nevezi, hogy egyesek csaltak a szavazásoknál, de véleménye szerint az SzDSz vezető testületei rosszul kezelték az ügyet és azzal, hogy teljes tisztújítás mellett döntöttek, a bizalommal visszaélők elképzelései mentén cselekedtek.

Hozzátette: akik küldöttek voltak, nem csalhattak, hiszen annak pont az volt a lényege, hogy a távolmaradók helyett szavaztak olyanok, akik nem voltak küldöttek. Ennek a párttal kapcsolatos súlyosan negatív híreken túlmenően az is következménye lett, hogy a megválasztott elnök, Kóka János nem tudta kitölteni két éves mandátumát, vagyis nem kapott lehetőséget elképzelései maradéktalan megvalósítására - írja Kuncze Gábor.

"János rendkívül sokat dolgozott az elmúlt évben. Határozottan állt ki a párt önállósága mellett, törekszik határozott, jól felismerhető liberális politikával megnyerni a választók bizalmát. E program végig viteléhez nem volt elegendő az elmúlt, botrányoktól sem mentes év" - indokolja döntését a volt pártelnök.

Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×