eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Éjféltől újra ellenőrzik az Ausztriába tartókat

Vasárnap éjféltől egy hónapra visszaállítja a határellenőrzést Ausztria a Svájccal közösen rendezendő labdarúgó Európa-bajnokság miatt. Az osztrák hatóságok időszakos ellenőrzéseket tartanak majd egy-egy mérkőzés előtt, az áthaladókat szúrópróbaszerűen vizsgálják. A rendőrség szerint nem kell hosszas várakozással számolni a határátkelőhelyeken.

Ciklikusan és szelekvíten ellenőriznek majd Ausztria határainál az osztrák hatóságok június 2-tól egy hónapon át: egyes időszakokban szúrópróbaszerű, máskor totális ellenőrzésekre kell számítani, lesznek azonban napok, amikor nem tartanak vizsgálatot az átkelőknél - tájékoztatta az InfoRádiót Bubán László rendőr alezredes.

Az ORFK munkatársa hozzátette: a magyar rendőrök egyik feladata lesz, hogy segítsék elkerülni a határokon a torlódást. Így más, közeli átkelőhöz irányítják a forgalmat, ha dugó kezdene kialakulni. Bubán László megjegyezte: Hegyeshalomnál négy sávon haladhatnak majd a járművek.

Az osztrák hatóságok nem engedik be stadionjaikba azokat a szurkolókat, akiket saját hazájukban jogsértést követtek el sportrendezvényeken, ezért kitiltották őket azokról. Õket magyar rendőrök kísérik majd - fűzte hozzá az alezredes.

Júniusban Magyarország is megerősíti a készenlétet azokon a határszakaszokon, amelyek nem schengeni országoktól választják el. Bubán László elmondta: arra számítanak, hogy elsősorban Romániából és a dél-európai országokból érkező szurkolók utaznak majd át hazánkon, akiknek ellenőrzését igyekeznek gyorssá és zökkenőmentessé tenni.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×