eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Egészséges erotika csellengés helyett - alternatíva a plázákban

A felmérések szerint 230 ezer diák havonta többször egész nap a nagy bevásárlóközpontokban cselleng, ezért a fiatal aktivisták itt rendeznek be nekik társalgókat, ahol egyebek között a szenvedélybetegségekről, a szexről, a tanulásról és az egészséges életmódról beszélgetnek velük - mondta az InfoRádiónak a program egyik vezetője.

Plázákban szervez programokat a 14-18 éves fiatalok számára az Alternatíva és a Kompánia Alapítvány. A felmérések szerint 230 ezer diák havonta többször egész nap a nagy bevásárlóközpontokban cselleng, ezért a fiatal aktivisták ezekben rendeznek be nekik társalgókat, ahol a szenvedélybetegségekről, a szexről, a tanulásról és a helyes önértékelésről beszélgetnek velük - mondta az InfoRádiónak a program egyik vezetője.

Kun Gábor hozzátette: az Alternatíva most a pécsi és a csepeli plázában működik, de ha sikerül támogatókat szerezniük, akkor a legnagyobb budapesti bevásárlóközpontokban is megkezdik a munkát.

A plázákban időző fiatalok részéről mutatkozik igény egyfajta kapcsolatfelvételre, igénylik azt a törődést, amelyet az Alternatíva Program tud kínálni számukra - mondta Kun Gábor.

A "csellengők" könnyebben vesznek fel rossz szokásokat, például gyakrabban dohányoznak, és más módon is komolyan veszélyeztetettek - tette hozzá.

Nem gondoljuk, hogy a plázákban unatkozó fiatalok szükségképpen deviáns viselkedésekbe sodródnak - mondta. Tény ugyanakkor, hogy a fiatalok keresik azokat a helyszíneket, ahol együtt tudnak lenni.

Nem a pláza okozza tehát a devianciát, de a plázákban összegyűlő, gyakran unatkozó fiatalok körében gyakoribbak ezek a jelenségek.

Fontos a közösségi érzés, ezért kínálunk csoportos foglalkozásokat számukra - mondta Kun Gábor. A fiatalok nyelvén igyekeznek beszélni, nincs "tanáros" attitűd, így eredményesebb a munkájuk.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×