eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Átszabja a főváros közlekedését a Nemzeti vágta

A hétvégi fővárosi lovas rendezvény miatt több helyen is útlezárásra, forgalmi változásokra kell számítani. Módosított útvonalon jár több BKV-busz is, az egyes metró a Hősök terén nem áll meg. A Fővinform ügyeletese, Pongrácz Dániel elmondta: várhatóan hétfő hajnalra áll helyre a forgalmi rend.

Forgalmi változásokra kell számítani a Hősök terénél és környékén a hétvégi lovas rendezvény és annak előkészületei miatt, jelentősen leszűkül az útpálya a tér mindkét oldalán - mondta az InfoRádiónak a Fővinform ügyeletese.

Pongrácz Dániel kiemelte: tilos lesz megállni az 56-osok terén a Hősök tere és a Városligeti fasor között.

Péntek este nyolc órától hétfő hajnalig lezárják a Kós Károly sétányt és az Állatkerti körutat a Hősök tere és az Állatkerti út között, majd fél 12-től a Hősök terét, az Andrássy utat a Bajza utcától a térig és a Dózsa György utat a Podmaniczky utca és a Városligeti fasor között.

Az érintett BKV-járatok módosított, rövidített útvonalon közlekednek. A 75-ös és a 79-es trolibuszok a Stadionok és a Jászai Mari tér között viszik az utasokat. Trolibusz-pótlók járnak a Baross tér és az Erzsébet királyné útja között. A pótlóbuszok, a 20-as gyors és a 30-as buszok a Hermina úton haladnak, a 105-ös autóbuszok a Bajza utcától a Podmaniczky utca felé tesznek kerülőt.

Az egyes metró nem áll meg a Hősök terénél szombaton délelőtt tíz órától este fél tizenegyig, és vasárnap tíztől este nyolcig forgalombiztonsági okokból.

A Fővinform ügyelete szerint csak hétfő hajnalban áll helyre a közlekedési rend.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×