eur:
387.79
usd:
357.61
bux:
68144.08
2024. május 17. péntek Paszkál

Ferihegy 10 futballpályányi területtel és új terminállal bővül

Néhány éven belül 65 milliárd forintért fejleszti a Ferihegyi repülőteret a Budapest Airport. Ennek keretében új előtér épül, és növelik a 2-es terminál területét is - mondta az InfoRádiónak a társaság szóvivője.

Aki Ferihegyen utazik, látja, hogy megtelt a repülőtér - mondta az InfoRádiónak a Ferihegyi repteret működtető Budapest Airport szóvivője, aki szerint a kapacitás növelése miatt kellett elindítani azt a fejlesztési programot, aminek keretében az elkövetkező években 65 milliárd forintot költenek a létesítmény bővítésére.

Szollár Domokos elmondta: a fejlesztés első állomása az előtér bővítése lesz. Ez egy olyan parkolóbázis, ahol a gépek állnak, illetve fordulnak-közlekednek, és ahol az utasokat ki- és beszállítják a repülőkbe.

Az előtér fejlesztése során 10 futballpályányi, vagyis 76 ezer négyzetméternyi felületet építenek 4,2 milliárd forintért. Az új előtér várhatóan 2009 januárjában készül el - mondta a szóvivő.

Sor kerül a 2-es terminál fejlesztésére is, hogy évenként 15-17 millió utast tudjon kiszolgálni. Itt a munkálatok szeptember elején kezdődnek.

Ezen kívül új terminálépületet és létrehoznak, valamint 2 terminálszárnyat, ahol 16 új utashidat alakítanak ki.

Szollár Domokos elmondta azt is: 70 hektáros területen épül egy "cargo város", ahol a fuvarozócégek kapnak helyet, és bővül Ferihegy úthálózata is.

A szóvivő ugyanakkor hozzátette: a fapados forgalmat fogadó 1-es terminál fejlesztésére legkorábban csak 3-4 év múlva kerülhet sor.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×