eur:
388.43
usd:
360.51
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Másfél héten belül megállapodhat a BKV vezetése és a sztrájkbizottság

Másfél héten belül megállapodhat a BKV vezetőségével a sztrájkbizottság a paraméterkönyvről, a létszámról és a cég gazdasági helyzetét érintő fővárosi, valamint állami garanciavállalásról - közölte Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője. A tárgyalások szerdán folytatódnak.

A szakszervezetek szerint másfél héten belül létrejöhet a megállapodás a BKV vezetősége és a sztrájkbizottság között. Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője az InfoRádióban elmondta: egyelőre kérdéses a fővárosi és az állami garanciavállalás a BKV gazdasági helyzetének rendezésére, amely nélkül nem írják alá a megegyezést.

Nemes Gábor pozitív lépésnek tartja, hogy végre érdemben folynak a tárgyalások a felek között. Az egyeztetések szerdán folytatódnak - tette hozzá.

Az érdekképviseletek korábban május 27-étől többnapos munkabeszüntetést hirdettek meg, ha a közlekedési vállalat addig nem teljesíti követeléseiket.

A szakszervezetek úgy vélték: a BKV gazdasági helyzetét a főváros és az állam csak közösen tudja megoldani. Az érdekképviseletek azt követelték, hogy a cég függessze fel a tervezett létszámleépítéseket, vonja vissza a paraméterkönyvet, és javítson a dolgozók munkakörülményein.

A BKV vezetősége már elkészítette a szakszervezetek megállapodás-tervezetének módosított, a menedzsment számára is vállalható változatát. Eszerint a cég vállalná, hogy visszavonja a csoportos létszámleépítést, a 2009-re kialakítandó paraméterkönyvet a szakszervezetek bevonásával készíti el, terjeszti be és azonnal elkezdik a cég működési feltételeinek felülvizsgálatát.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×