eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Idén már harminc motoros halt meg az utakon, többnyire hétvégén

Ebben az évben már 30 motoros vesztette életét az utakon elsősorban gyorshajtás és az elsőbbség meg nem adása miatt. A halálos kimenetelű balesetek többségében a motoros a vétkes.

Minden hétvégén találkozunk halálos kimenetelű motoros balesettel - mondta az InfoRádiónak az Országos Balesetmegelőzési Bizottság főtitkára.

2008-ban eddig 30 motoros vesztette életét az utakon, ebből 11 segédmotorral, 19 pedig nagy motorral közlekedett - tette hozzá Kiss Csaba, aki szerint a halálos kimenetelű balesetek okozói 60 százalékban a motorvezetők.

Akkor, amikor a motoros a felelős, a balesetek több mint felét a gyorshajtás okozza.

Ezek a balesetek jellemzően lakott területen kívül történnek, amikor a motorosok nagy sebességgel közlekednek, és leszaladnak az útról, nem tudják bevenni a kanyart, fának ütköznek, vagy árokba borulnak - így történik a legtöbb tragédia.

Kiss Csaba elmondta azt is: amikor nem a motoros a vétkes, akkor az elsőbbség meg nem adása okozza a legtöbb súlyos balesetet.

A témával bővebben a ma este nyolc órakor kezdődő 112 című baj - és bűnmegelőzési műsor foglalkozik.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 5. 20:00
×
×
×
×